Polo Bun & Hot Chocolate

9:25 PG

Bismillahirrahmanirrahim.
Selamat berhujung minggu bersama yang tersayang.
Jom jalan-jalan cari sarapan. Kita singgah di Bandar Sri Perdana  untuk alas perut. Cari makanan yang ringan-ringan sahaja seperti Polo Bun kegemaran Firdaus. 

Polo Bun & Hot Chocolate

Polo Bun


Cheese Egg Croissant & Chic Floss

Dumpling Claypot (Steam)

Chocolate Hot

Classic Nanyang Cham

Awal pagi lagi Abang Farid membuat panggilan video. Fuad ikut serta, tetapi Fairuz tidak dapat bersama. Mungkin sibuk hantar ikan. Kata Abang Farid, kalau kami datang ke Seri Iskandar dia akan belanja makan di Nojom Hadramaut Restaurant.

Sekarang penghujung Oktober. Cuti sekolah bermula pada 16 Disember. In syaa Allah, ada rezeki mudah-mudahan dapat datang ke sini.

Cadangan tempat makan Abang Farid di Seri Iskandar.

Fuad pula bekerja. Hari Ahad pun bekerjakah? Katanya kalau hari ini bekerja, esok boleh cuti. Oooo, begitu.


Selamat menjalankan tugas, Fuad.

8 comments

  1. Selamat bersarapan
    Wak sarapan berat nasi berlauk sebab pagi ni nak ngeracun rumpai kat kebun

    BalasPadam
  2. Sedapnyaa tengokkk makanan2 tuuu.. Auto laparrrr....

    BalasPadam
  3. Selamat beristirahat kak..
    Semoga hari ni menjadi hari yang indah.

    BalasPadam
  4. wahh.. menarik semuanya. Cuti bulan disember ni nak sunatkan anak bujang lepastu nak balik pahang kejap.

    BalasPadam
  5. SELAMAT MENIKMATI MENU MENYELERAKAN DAUS

    BalasPadam
  6. croissant sangat menambat hati 😍

    BalasPadam
  7. Anak saya pun suka sangat butter bun seperti itu kak . Saya lebih memilih croissant nya daripada Bun 😁

    BalasPadam
  8. Woaahh sedap2 nya semua, croissant tu yumm.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe