Bismillahirrahmanirrahim.
Cerita lama. 05 September 2026 - Sabtu.
Abang Farid ambil kita di kampung, tinggalkan Bonda setelah seminggu Amie bersamanya. Dalam perjalanan ke KLIA1, kami singgah makan di LOTUS Puncak Alam. Agaknya asyik dengar Abang Farid sebut tempat makan di The Chicken Rice Shop, tiba-tiba Hamzah yang duduk di belakang bertanya:
Kita makan di mana Tok Mi?
Ya ampun! Terkejut kita dengar suara Hamzah! Macam pertanyaan budak sudah berakal pula gayanya.... ahaks!
Kita tidak berminat untuk makan berat, sekadar temankan Abang Farid dan Aseeyah serta Hamzah makan sahaja. Walaupun tidak memesan menu berat, kita pilih juga beberapa jenis kudapan.
![]() |
| Nyonya Pai Tee, Rojak Pai Tee, keropok lekor dan popia. |
Kita pilih Nyonya Pai Tee, Rojak Pai Tee dan popia. Abang Farid memesan keropok lekor. Tak ingat apa minuman mereka berdua. Amie minta Chinese Tea Cold. Itu pun Hamzah nak cuba minum. Sekali sedut terus terjelir lidahnya... ahaks!
Abang Farid pilih nasi ayam. Sementara Aseeyah pula memesan BBQ Chicken Noodle. Mereka pilihkan set kanak-kanak untuk Hamzah.
Nampak macam sedap pula BBQ Chicken Noodle pilihan Aseeyah.
![]() |
| Ada sambalnya pula hidangan BBQ Chicken Noodle ini. |
Begitulah Abang Farid. Ke mana pergi, TCRS sentiasa di bibirnya, pilihan seleranya! Ikutkan sajalah, asalkan kau berbahagia nak... ahaks!
















