Ketika hendak membersihkan gambar-gambar dalam HP, terpandang ikan-ikan segar dalam besen! Baru teringat, minggu lepas singgah sebentar di rumah kakak ipar dan kebetulannya anak-anak buah baru pulang dari Semporna bersama ikan segar yang akan dibawa ke Kota Kinabalu pada pukul 11 malam. Mereka bergotong royong menimbang, memilih, menyusun dan membungkus ikan mengikut jenis. nampaknya inilah kali pertama Amie melihat proses bagaimana pembekal menyiapkan tugas membungkus ikan untuk dihantar ke pasaraya.
Amie tidak sempat melihat kesemua jenis ikan dan juga sotong yang akan dibungkus memandangkan ketika itu jam sudah menunjukkan hampir pukul 9:30 malam. Sotongnya pula lebih 600 kg. Ikan pula, lebih 1 tan. Kata anak buah, bekalan ikan berkurangan. Mereka menjangkakan dapat membekalkan dua tan ikan tetapi hanya dapat separuh.
Pada mulanya mereka jangkakan akan bertolak ke Kota Kinabalu pada pukul 11 malam, tetapi kerja-kerja membungkus siap menjelang pukul 1 malam! Bertolaklah anak-anak buah pada lewat malam sebab keesokan paginya ikan-ikan perlu sampai ke pasaraya-pasaraya yang telah membuat tempahan.
Ikan kutambak , keluarga ikan batu. Kadang-kadang dipanggil ikan temparing.