Sarapan Pagi di Baan Thai Boutique

7:57 PTG

Menginap di hotel yang sama untuk beberapa malam memang memudahkan sebab tak perlu angkut beg setiap pagi ke lobby dan pada malamnya angkat beg pula masuk ke bilik. Biasanya keadaan begini berlaku sekiranya tempat lawatan atau tempat aktiviti tidak jauh dari hotel.
Kami menginap selama 3 malam di Baan Thai Boutique. 

Sebelah pagi, sebelum meneruskan aktiviti kami akan bersarapan terlebih dahulu.

 Inilah ruang makan di hotel ini. Luas dan selesa.

Haa... amaran terpampang di pintu masuk dewan makan.


 Suka melihat dekorasinya, banyak gambar-gambar masyarakat tradisional di dinding.


Kalau tak mahu makan di bahagian dalam, boleh bersantai-santai bawa makanan ke luar.


Duduk bersembang di sini sambil menghirup secawan minuman panas memang mengasyikkan!



Jom masuk semula ke dalam dewan makan.


Makanan yang disajikan di sini lebih kurang sama pada setiap hari, kecuali dua tiga jenis yang berbeza pada hari yang berlainan. 


 Ada bubur nasi dengan ayam. Harum bubur ini dengan aroma daun pandan.

 Pelbagai jenis sayuran disajikan.



 Ayam dengan daun selasih.








Pagi pertama, alas perut dengan sedikit hidangan seperti sosej, telur ancur, kuey teow goreng dan juga sayur cendawan. Makan juga sepotong tembikai.


 Pagi kedua.
Terpikat melihat set bubur nasi.


Tembikai sepotong, sayur cendawan telinga tikus, dan juga mee goreng serta sedikit ayam. Dan di bawah, sesenduk bubur nasi, tambah kacang tanah goreng serta sayur lobak jeruk.

 Pagi ketiga, hati tergerak untuk menjenguk bahagian roti.



Pilihan sarapan pagi ketiga:
Secawan teh panas.
Bubur nasi.
Dua keping roti.
Sosej, suhun goreng, telur hancur dan sesudu besar nasi goreng serta sayur cendawan.

 Bismillah.

Makanan yang disediakan semuanya halal.
Bolehlah menginap di sini lagi, sekiranya ada rezeki berkunjung kali kedua ke Bangkok.


0 comments

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe