Biskut Sampan Premium by Kak Yong Cookies
6:21 PTGBismillahirrahmanirrahim.
Minggu lepas, selepas meraikan ulang tahun Jusna di Home Steak Home, kita singgah cari barang dapur di Eco Fresh Sri Perdana. Terjumpa Kak Yong, sifu masakan kami di situ. Lama sungguh tak jumpa sejak PKP Mac 2020. Kebetulan Firdaus ada sama. Kak Yong tanya, Firdaus suka makan biskut apa. Nanti Kak Yong buatkan.
Empat hari kemudian, Cikgu Kevaran beritahu Kak Yong ada kirim sesuatu. Ya Allah! Kak Yong kirim biskut sampan untuk Firdaus dan sebungkus bread rusks @ biskut kering bercheese.
Biskut Sampan |
Biskut Sampan ini sangat sedap. Kak Yong gunakan bahan premium. |
Roti Kering Cheese pun sudah habis, Encik Suami makan setiap hari. |
Gambar biskut / kuih kenangan sewaktu menghadiri kelas masakan.
14 comments
Biskut rare tu, Kak Amie. Sy teringat masa sekolah dulu, cikgu bawakan biskut sampan ni utk kami makan di kelas.
BalasPadamcantik sekali foto2nya,,
BalasPadamjadi lapar
Macam sampan keliling pulau pulak... nice!
BalasPadambiskut sampan tu wajib ada bila hari raya.. mak usu balik kuching mmg akan bawa balik... hehehe... kalau kat sarawak xde biskut sampan ni... ni mmg signature sabah
BalasPadamwahh.. biskut sampan.. bestnya. tapi mahal betul sekarang
BalasPadamwahh biskut sampan ni antara biskut lejen juga ni!
BalasPadambiskut sampan ni selalu nampak tapi tak pernah try..sedap yeak...
BalasPadamRezeki Firdaus!
BalasPadamBiskut legend ni biasa ada dimeja semasa hari raya.
selamat hari raya kak amies...eh ehhh hahahaa
BalasPadamuntung Daus, sedapnya biskut sampan tu... nampak isi atasnya banyak pulak tu
BalasPadambanyaknya biskut sedap rasa dh dkt nk raya pulak
BalasPadamIni sih, ga usah dibilang sedap, dari penampakan saja dah terlihat premium , buttery dan pasti enaaak 😍😍😍😍😍🤤. Kak yong's ini ada toko di Sabah tak kak? Atau harus order dulu? Rasanya plan saya ke Sabah Serawak memang harus jadi lah. Kuliner di sana nampaknya tak bisa ditunda buat dicoba 🤣😄.
BalasPadamMacam dah kurang nampak biskut sampan ni. Kira dah tahap legend biskut ni dah. Hampir lupa dah rasa biskut ni. Guna bahan premium dah pasti extra sedap. Tapi tart nanas tetap menjadi pujaan hati.
BalasPadamPremium ye..cantik dan nampak sedap
BalasPadam