45 Resipi Lembu, Kambing, Rusa dan Kerbau Yang Pasti Sedap Untuk Berbuka Puasa!

by - 6:23 PG


Ingin mencari resipi masakan berasaskan lembu, kambing, rusa dan kerbau? Ini Amie kongsikan 45 resipi hasil air tangan Amie. Klik sahaja blog link di bawah setiap gambar masakan untuk melihat resipinya. Selamat mencuba!











































































You May Also Like

26 ulasan

  1. Daging boleh divariasikan masakannya. Paling saya suka daging kerbau dan rusa. Daging kerbau kurang lemak. daging rusa lembut sangat. Paling favourite masak lemak dengan goreng berlada )

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Amie suka kambing heheheeee.

      Padam
    2. Alamak, saya pulak tak makan daging kambing :)

      Padam
  2. TERBAIKLAH MASAKAN AMIE MENYELERAKAN SEMUA RUGI KAK XMKN DAGING

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe kak. Tak makan daging masih boleh makan 'daging' yang lain.

      Padam
  3. SA suka!!! thanks kak amie share resepinya..nanti Sa nak buat dan ada 2-3 yang berkenan di hati dan senang cara masaknya...

    BalasPadam
  4. Alahai Amie..semuanya mengoda,membangkitkan selera..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehee... pilih saja mana yang berkeaan di hati.

      Padam
  5. Mana dapat daging rusa...rasa dia macamana pulak...halus dagingnya dari daging lembu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang ni susah nak dapat daging rusa di LD. kalau rusa muda, dagingnya lembut, kalau dah tua liatlah juga.

      Padam
  6. wahhhhh!! Banyaknya resepi :) Gambar pun cantik sangat, menggoda untuk try masak ni :P

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Kalau makan ramai-ramai sedapkan MamaCella.

      Padam
  8. Rasanya susah hendak juga daging rusa. Ilustrasi menarik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Betul tu, susah nak cari daging rusa.

      Padam
  9. sedapnya semua kak, dana paling terliur tengok babat dengan kulit lembu...
    Edy tak makan 2 tu, jadi dana pun malas nak masak... kang makan sorang tak best kalau balik kampung baru dapat merasa dua tu... kalau jumpa orang jual kadang beli jugak yang siap masak tu heheheh

    BalasPadam
  10. Wahhhh 45 resipi, banyak betul, rambang mata nak buat yang mana satu hahaha

    BalasPadam
  11. Kurang pandai masak daging. Selalunya ayam or ikan sahaja. Sedapnya kak. Resepi dari Bosnia pun ada ye

    BalasPadam
  12. saya scroll laju2 jer post ni... bole menggugat puasa saya

    BalasPadam
  13. seumur hidup, pernah makan skali ja daging rusa! sedap gila tapi mahal

    BalasPadam
  14. Macamanalah rasa daging kerbau ya. Sama macam daging lembu ka.

    BalasPadam
  15. Semua menu yang dikongsikan menarik dan sedap untuk dicuba.. Thank you kak kongsi resepi..

    BalasPadam
  16. kaalu ada depan mata ni sy belasah semua terutama perut tu waduhhhh... kambing pun sedap warrghhhh sabaq anies puasaaaaa hehehe

    BalasPadam
  17. menggoda betul ni semua masakan, time puasa lagi tu ditengok.. semua sedap

    BalasPadam