15 Resipi Sotong Yang Patut Anda Cuba Sebagai Hidangan Berbuka & Bersahur

by - 4:54 PG

Khusus untuk peminat sotong, Amie kongsikan 15 Resipi Yang Patut Anda Cuba Sebagai Hidangan Berbuka & Bersahur. Masakannya pun ringkas sahaja. Sila klik blog link di bawah setiap gambar untuk paparan lanjut mengenai resipinya.

Selamat mencuba!

SOTONG MASAK KICAP

SOTONG KUKUS

SOTONG GORENG RANGUP


SOTONG KURITA MASAK LADA HITAM

SOTONG TUMIS TOM YAM

SOTONG MASAK LEMAK CILI PADI

SAMBAL SOTONG TOMATO

                                SOTONG MASAK LEMAK CILI PADI DENGAN NANAS

SOTONG KATAK MASAK SOS LADA HITAM

SOTONG SUMBAT PERCIK

SINGGANG TEMPOYAK SOTONG

SOTONG GORENG KUNYIT

SOTONG GORENG KUNYIT PEDAS BERAPI

SOTONG GORENG BAWANG PUTIH ( PLA MUERK TOD KRATIEM )

You May Also Like

16 ulasan

  1. Sebagai seorang peminat sotong, gambar ni nampak sangat menarik! :)

    BalasPadam
  2. wow pilih2mana satu nkmasak berbuka nanti

    BalasPadam
  3. Sotong memang banyak kat rumah tu, bolehlah dicuba mana-mana resepinya nanti

    BalasPadam
  4. apa-apa pon sambal sotong paling sedap

    BalasPadam
  5. Oh, wow ..sedaaap nian!.
    Ada 15 resep masakan olahan cumi kesukaan saya.

    Terimakasih resepnya, kak.

    BalasPadam
  6. Rupanya banyak resepi sotong yang boleh dicuba. simple tapi nampak sedap

    BalasPadam
  7. Wah..banyak rupanya resepi sotong.

    BalasPadam
  8. Akak suka semua menu sotong
    Ketupat sotong pun suka jgk

    BalasPadam
  9. Banyakkkk resipi ni, boleh try nanti mana mana berkenan di hati hehehe

    BalasPadam
  10. Thanks, Kak Amie. Dah bookmarked entri ni 😊

    BalasPadam
  11. Tudiaaa...semua mmg menyelerakan la..bolrh la cuba nanti ni

    BalasPadam
  12. Sotong sama macam udang jugak. Masak apa pun sedap. Ada jenis masakan sotong yang saya tak pernah cuba. Mungkin nanti kalau buntu tak tahu sotong nak masak apa, boleh tiruvasi resipi kak amie. terima kasih share resipinya :)

    BalasPadam
  13. thank you sharing resepi kak amie :)

    BalasPadam
  14. rasa macam nak buat sotong masak lemak pula untuk sahur esok..

    BalasPadam
  15. It's great to be here with everyone, I have a lot of knowledge from what you share, to say thanks, the information and knowledge here helps me a lot.

    Read More:-

    Satta king

    Sattaking

    Sattaking

    BalasPadam
  16. nanti naniey datang lagi entri ni bila nak masak sotong. Asal sotong je tau masak sambal n goreng kunyit je.. Tak pun bakar. Nak try sotong masak lain pula nanti..

    BalasPadam