Makan Lewat Malam di Ah Cheng Laksa

7:54 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.

Cerita 06 Mac 2024. Kisahnya begini : Firdaus dan Encik Suami akan naik pesawat Air Asia dari KLIA 2 ke Tawau pada pukul enam pagi. Kita pula akan naik pesawat MAS, dari KLIA1 juga ke Tawau tetapi pada pukul tujuh pagi.

Abang Farid dan Aseeyah hantar kami ke lapangan terbang. Mula-mula uruskan dulu penerbangan Encik Suami di KLIA2. Abang Farid ajak makan. Oleh kerana kebanyakan tempat makan sudah tutup pada pukul 12.00 malam, jadi kami menuju ke Ah Cheng Laksa yang masih beroperasi.

Kami berada di Ah Cheng Laksa sekitar pukul 2:15 pagi. Apa agaknya yang boleh dicicipi di restoran ini.






Terasa hendak mencuba Asam Laksa di sini.



Selain Asam Laksa, banyak lagi menu lain ada di sini.




Makanan yang dipesan terus dibayar di kaunter. Mari kita lihat apa agaknya hidangan yang sampai di meja dengan harga RM112.25.


Abang Farid dan Aseeyah tidah mahu memesan minuman sebab masing-masing membawa mineral water. Firdaus pun tidak mahu minum juga.

Air Longan - RM7.50.

Teh Susu - RM7.50

Mi Udang - RM19.90.

Encik Suami - Mi Udang

Amie : Asam Laksa - RM16.90. 

Abang Farid : Chicken Chop Rice - RM23.80.


Aseeyah - Dry Pan Mee - RM18.50.


Dry Pan Mee ini datang bersama semangkuk kecil sup. 

Dry Pan Mee

Firdaus : Mini Popiah - RM11.80.


Jom sahur!
Bismillah.

12 comments

  1. Kalau ke Ah Cheng Laksa ni saya suka pesan dry pan mee ni. Bagi saya sedap!

    BalasPadam
  2. Dlm banyak² menu ni Sy paling tertarik dgn pilihan Firdaus. Nampak rangup elok popia tu

    BalasPadam
  3. Semua makanan kat Ah Cheng Laksa sedap..SA memang suka..Mee Udang tu especially

    BalasPadam
  4. harga mahaldahni. tp x apa. sesekali boleh je cuba...

    BalasPadam
  5. boleh tahan harganya kak oi,.... ingatkan mula-mula tu ingat untuk 2 mangkuk mee udang tu rm19 rupanya 1 je

    BalasPadam
  6. Eh ini maksudnya firdaus sendiri naik AA kak? Uwaaaah kali benar, beraniii daus 👍👍👍👍👍. Dulu itu impian saya sangat utk bisa pergi naik pesawat sendiri, tp parent tak pernah izinkan 😅.anak2' saya pun nak saya latih juga. Biar berani dan mandiri.

    BalasPadam
  7. Oh, macam2 makanan ada di Ah Cheng Laksa rupanya.

    BalasPadam
  8. terus niat puasa ya kak🤣🤣

    sy suka mi kari dia. mmg sedap. kena dgn selera. kuah x berapa pekat x berapa cair sedang elok je

    BalasPadam
  9. Tu dia... sahur teghuih 😁
    Selain asam laksa & mini popiah, saya belum cuba menu yang lain.

    BalasPadam
  10. Awal pagi betul menjamu selera. Kalau dah berada di sini dah tak kisah makan jam berapa sebab perut kena diisi. Kalau tidak lapar nanti. Boleh tahan juga harganya di Ah Cheng Laksa ni. Kalau sedap takpe lagi.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe