WW : Sarapan Ubi Kayu Goreng Berempah 9:36 PG Share This Story Share on Facebook Share on Twitter Pin this Post Tags: Wordless Wednesday Catatan Terbaru Catatan Lama Papar versi mudah alih 16 comments mama tisya6 Disember 2023 pada 9:49 PGbiasa mkn ubi kayu ngan nyior...yg ni menarik jugaBalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:28 PTGSedapnya makan ubi kayu rebus dengan nyiur kan.PadamBalasanBalasBalasDCKEY OJOLALY6 Disember 2023 pada 9:59 PGTeringat dulu2 mak kita suka masak ubi ni dengan kari...kadang2 tu siap letak ketumbar lagi..semerbak baunyaBalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:29 PTGMemang penggunaan rempah dalam masakan ubi menimbulkan aroma yang semerbak.PadamBalasanBalasBalasAzianKhalil6 Disember 2023 pada 10:20 PGmemang sedap .. selalu juga saya buat. garam, kunyit, bawang putih, ketumbar tumbuk. pastu lomor kat ubi... goreng...BalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:30 PTGTerkenang-kenang zaman bersama keluarga selalu makan ubi goreng!PadamBalasanBalasBalasLydia Miza6 Disember 2023 pada 10:28 PGnampak sedap. BalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:30 PTGTerima kasih.PadamBalasanBalasBalasnorhidana6 Disember 2023 pada 3:05 PTGsedapnya kak, dapat pulak ubi kayu yang lemak empuk lakBalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:31 PTGTeringat ubi pulut yang melekit dan ubi pikul yang cepat empuk!PadamBalasanBalasBalasNur6 Disember 2023 pada 3:38 PTGBaru hari tu saya makan ubi kayu, tapi buat pengat. Yang ni, berempah. Boleh cuba, lain kali. BalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:31 PTGSedapnya pengat ubi. Emak kita selalu buat pengat ubi di bulan puasa untuk juadah berbuka.PadamBalasanBalasBalasWarisan Petani6 Disember 2023 pada 11:19 PTGJaman dulu2 mak wak selalu buat menu niBalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 3:32 PTGSekarang sekali-sekala saja Wak.PadamBalasanBalasBalasfanny Nila (dcatqueen.com)7 Disember 2023 pada 8:39 PTGDah lamaaa sangat tak makan ini 😄. Kalo yg biasa dijual di gerobak kaki lima, biasanya tak sedap. Hambar, dan tak pakai rempah.Teringat mama duku masak memang dengan rempah juga, dan lembut dalamnya, tapi crunchy luar.. apalagi kalo makan dengan sambal roa khas Makasar 😄👍BalasPadamBalasanAmie7 Disember 2023 pada 9:58 PTGMemang sedap rebus dan goreng ubi kayu berempah. Semerbak aromanya. Kami pun makan dengan sambal juga.PadamBalasanBalasBalasTambah ulasanMuatkan lagi...
16 comments
biasa mkn ubi kayu ngan nyior...yg ni menarik juga
BalasPadamSedapnya makan ubi kayu rebus dengan nyiur kan.
PadamTeringat dulu2 mak kita suka masak ubi ni dengan kari...kadang2 tu siap letak ketumbar lagi..semerbak baunya
BalasPadamMemang penggunaan rempah dalam masakan ubi menimbulkan aroma yang semerbak.
Padammemang sedap .. selalu juga saya buat. garam, kunyit, bawang putih, ketumbar tumbuk. pastu lomor kat ubi... goreng...
BalasPadamTerkenang-kenang zaman bersama keluarga selalu makan ubi goreng!
Padamnampak sedap.
BalasPadamTerima kasih.
Padamsedapnya kak, dapat pulak ubi kayu yang lemak empuk lak
BalasPadamTeringat ubi pulut yang melekit dan ubi pikul yang cepat empuk!
PadamBaru hari tu saya makan ubi kayu, tapi buat pengat. Yang ni, berempah. Boleh cuba, lain kali.
BalasPadamSedapnya pengat ubi. Emak kita selalu buat pengat ubi di bulan puasa untuk juadah berbuka.
PadamJaman dulu2 mak wak selalu buat menu ni
BalasPadamSekarang sekali-sekala saja Wak.
PadamDah lamaaa sangat tak makan ini 😄. Kalo yg biasa dijual di gerobak kaki lima, biasanya tak sedap. Hambar, dan tak pakai rempah.
BalasPadamTeringat mama duku masak memang dengan rempah juga, dan lembut dalamnya, tapi crunchy luar.. apalagi kalo makan dengan sambal roa khas Makasar 😄👍
Memang sedap rebus dan goreng ubi kayu berempah. Semerbak aromanya. Kami pun makan dengan sambal juga.
Padam