Pages

Rabu, 6 Disember 2023

WW : Sarapan Ubi Kayu Goreng Berempah

 




16 ulasan:

  1. biasa mkn ubi kayu ngan nyior...yg ni menarik juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedapnya makan ubi kayu rebus dengan nyiur kan.

      Padam
  2. Teringat dulu2 mak kita suka masak ubi ni dengan kari...kadang2 tu siap letak ketumbar lagi..semerbak baunya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang penggunaan rempah dalam masakan ubi menimbulkan aroma yang semerbak.

      Padam
  3. memang sedap .. selalu juga saya buat. garam, kunyit, bawang putih, ketumbar tumbuk. pastu lomor kat ubi... goreng...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terkenang-kenang zaman bersama keluarga selalu makan ubi goreng!

      Padam
  4. sedapnya kak, dapat pulak ubi kayu yang lemak empuk lak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Teringat ubi pulut yang melekit dan ubi pikul yang cepat empuk!

      Padam
  5. Baru hari tu saya makan ubi kayu, tapi buat pengat. Yang ni, berempah. Boleh cuba, lain kali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedapnya pengat ubi. Emak kita selalu buat pengat ubi di bulan puasa untuk juadah berbuka.

      Padam
  6. Jaman dulu2 mak wak selalu buat menu ni

    BalasPadam
  7. Dah lamaaa sangat tak makan ini 😄. Kalo yg biasa dijual di gerobak kaki lima, biasanya tak sedap. Hambar, dan tak pakai rempah.

    Teringat mama duku masak memang dengan rempah juga, dan lembut dalamnya, tapi crunchy luar.. apalagi kalo makan dengan sambal roa khas Makasar 😄👍

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap rebus dan goreng ubi kayu berempah. Semerbak aromanya. Kami pun makan dengan sambal juga.

      Padam