Rasulullah S.A.W. tidak pernah mencela pada sesuatu makanan. Jikalau baginda berselera pada makanan itu baginda akan memakannya dan jikalau tidak menyukainya, maka baginda tinggalkan tanpa berkata apa-apa.”
biasa mkn ubi kayu ngan nyior...yg ni menarik juga
Sedapnya makan ubi kayu rebus dengan nyiur kan.
Teringat dulu2 mak kita suka masak ubi ni dengan kari...kadang2 tu siap letak ketumbar lagi..semerbak baunya
Memang penggunaan rempah dalam masakan ubi menimbulkan aroma yang semerbak.
memang sedap .. selalu juga saya buat. garam, kunyit, bawang putih, ketumbar tumbuk. pastu lomor kat ubi... goreng...
Terkenang-kenang zaman bersama keluarga selalu makan ubi goreng!
nampak sedap.
Terima kasih.
sedapnya kak, dapat pulak ubi kayu yang lemak empuk lak
Teringat ubi pulut yang melekit dan ubi pikul yang cepat empuk!
Baru hari tu saya makan ubi kayu, tapi buat pengat. Yang ni, berempah. Boleh cuba, lain kali.
Sedapnya pengat ubi. Emak kita selalu buat pengat ubi di bulan puasa untuk juadah berbuka.
Jaman dulu2 mak wak selalu buat menu ni
Sekarang sekali-sekala saja Wak.
Dah lamaaa sangat tak makan ini 😄. Kalo yg biasa dijual di gerobak kaki lima, biasanya tak sedap. Hambar, dan tak pakai rempah.Teringat mama duku masak memang dengan rempah juga, dan lembut dalamnya, tapi crunchy luar.. apalagi kalo makan dengan sambal roa khas Makasar 😄👍
Memang sedap rebus dan goreng ubi kayu berempah. Semerbak aromanya. Kami pun makan dengan sambal juga.
biasa mkn ubi kayu ngan nyior...yg ni menarik juga
BalasPadamSedapnya makan ubi kayu rebus dengan nyiur kan.
PadamTeringat dulu2 mak kita suka masak ubi ni dengan kari...kadang2 tu siap letak ketumbar lagi..semerbak baunya
BalasPadamMemang penggunaan rempah dalam masakan ubi menimbulkan aroma yang semerbak.
Padammemang sedap .. selalu juga saya buat. garam, kunyit, bawang putih, ketumbar tumbuk. pastu lomor kat ubi... goreng...
BalasPadamTerkenang-kenang zaman bersama keluarga selalu makan ubi goreng!
Padamnampak sedap.
BalasPadamTerima kasih.
Padamsedapnya kak, dapat pulak ubi kayu yang lemak empuk lak
BalasPadamTeringat ubi pulut yang melekit dan ubi pikul yang cepat empuk!
PadamBaru hari tu saya makan ubi kayu, tapi buat pengat. Yang ni, berempah. Boleh cuba, lain kali.
BalasPadamSedapnya pengat ubi. Emak kita selalu buat pengat ubi di bulan puasa untuk juadah berbuka.
PadamJaman dulu2 mak wak selalu buat menu ni
BalasPadamSekarang sekali-sekala saja Wak.
PadamDah lamaaa sangat tak makan ini 😄. Kalo yg biasa dijual di gerobak kaki lima, biasanya tak sedap. Hambar, dan tak pakai rempah.
BalasPadamTeringat mama duku masak memang dengan rempah juga, dan lembut dalamnya, tapi crunchy luar.. apalagi kalo makan dengan sambal roa khas Makasar 😄👍
Memang sedap rebus dan goreng ubi kayu berempah. Semerbak aromanya. Kami pun makan dengan sambal juga.
Padam