Jom Buat Tempahan di MAS HOMEMADE CAKES (DUNIAKU - DAPUR MAS)

8:40 PTG



Assalamualaikum rakan-rakan pengunjung yang dihargai.

Agak lama juga Amie tidak bercerita tentang perkembangan kumpulan masakan MERIAHNYA DUNIA MASAKAN yang kini sudah menghimpunkan lebih daripada 7,000 ahli. Amie ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada semua ahli kumpulan ini yang sentiasa memberi sokongan sama ada dari segi sumbangan resepi, idea dan juga kepada mereka yang sudi singgah untuk mencari atau mengikuti perkembangan kumpulan ini. Kehadiran anda dalam ruangan ini sesungguhnya turut menyumbang kemeriahan suasana. Kali ini Amie ingin paparkan salah seorang blogger masakan yang merupakan seorang surirumah sepenuh masa. Blogger manis ini menetap di Shah Alam, Selangor dan memiliki seorang puteri serta dua orang putera. Kesibukan sebagai ibu dan pengurus rumah tangga tidak menghalang beliau untuk menerima pelbagai tempahan terutamanya kek dan yang sewaktu dengannya.

Siapa yang tidak kenal Mashitah Mas dari DUNIAKU - DAPUR MAS? Dapurnya sentiasa meriah dengan pelbagai resepi, dan koleksi tempahan termasuk crepe pelbagai inti, pavlova & mini pavlova, aneka jenis kek termasuk cake in jar, kek buah dan jemputlah terus ke dapurnya untuk lebih lanjut....

Anda boleh juga berkunjung di halamannya di MAS HOMEMADE CAKES untuk melihat sendiri hasil air tangannya. Sesiapa yang tinggal berhampiran dengannya, jika berminat apa salahnya sesekali membuat pesanan dari kedai roti dan kek Mas. 

Jom kita cuci mata dengan sebahagian kecil koleksi kek yang menjadi pilihan pelanggan Mas di bawah ini:

Princess Cake - Choc Cake


Pavlova

Snow Cheese Cake

Black Forest Cake

Red Velvet Cake In Jar

Cream Puff

Durian Crepe

Mas,
terima kasih kerana turut sama memeriahkan Meriahnya Dunia Masakan, moga pelanggan Mas akan terus bertambah dari semasa ke semasa. In shaa Allah, berkat usaha dan kerajinan Mas, satu hari nanti Mas tersenarai sebagai salah seorang usahawanita yang berjaya! Mudah-mudahan urusan di MAS HOMEMADE CAKES terus berjalan lancar.



3 comments

  1. amin ....
    tima kasih kak...
    terharu sangat baca entry akak ni..
    berkat menimba ilmu dialam maya kak..
    alhamdulillah, dapat juga menambah pendapatan keluarga ....
    selain bertemu ramai rakan2 yang hebat2 ......
    moga akak juga terus maju jaya dlm bisnes yerk kak...

    BalasPadam
  2. Tahniah Mas dan moga terus berjaya...
    sikap Mas yg tak lokek dgn ilmu dan tips tu takkan akak lupakan :)

    BalasPadam
  3. Cantiknya kek tu, seronok tengok mereka yang pandai memasak dan kreatif ni, tahniah Mas.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe