Jalan-Jalan Cari Dim Sum di KLIA2 (KLIA Terminal 2)

1:21 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Selepas berziarah di Hospital Sungai Buluh pada 23 Januari 2023, Abang Farid dan Aseeyah hantar Amie ke KLIA (KLIA Terminal 1) untuk terbang balik Ke Kota Kinabalu. Oleh kerana Amie hanya bawa hand luggage, jadi tidak perlulah menunggu giliran untuk check in luggage. Lagi pun, sudah daftar masuk secara online 48 jam sebelum terbang.

Ketika itu jam menunjukkan angka tiga petang. Penerbangan dijadualkan pada pukul tujuh petang. Masih ada empat jam untuk menunggu. Kami putuskan untuk makan dan naik KLIA Ekpress ke KLIA2 (KLIA Terminal 2).

Makan-makan di Chris & Co



Tertarik melihat pelbagai gambar makanan di dalam katalog. 

Abang Farid: Honey Lemon (Hot)

Amie: Passion Watermelon Juice

Honey Lemon (Cold)

Amie: Seafood Fried Hor Fun

Abang Farid:  Kam Heong Chicken Chop Fish Fillet with Rice

Aseeyah : Nissin Noodle with Chicken Chop

Crystal Prwan Dumpling

3 Style Steamed Siew Mai

Steamed Dim Sum Mix Platter


Steamed Prawn Rice Roll Noodle 

Steamed Prawn Rice Roll Noodle

Seronoklah Amie dapat makan Steamed Prawn Rice Roll Noodle @ Cheung Fun. Sebelum ini beberapa kali hendak makan cheung fun di restoran dim sum tetapi asyik tidak ada. Itu pun Abang Farid yang tunjukkan dalam katalog. Kalau tidak, memang terlepas pandanglah.




Selepas makan di sini, kami sama-sama menaiki KLIA Ekpress dari KLIA2 (sekarang dijenamakan sebagai KLIA Terminal 2) ke KLIA (KLIA Terminal 1). Amie terbang ke Kota Kinabalu, Abang Farid dan Aseeyah bergerak ke Gombak, dan esoknya kedua-duanya balik ke Seri Iskandar.

11 comments

  1. wah..ada dim sum restoran kat KLIA ye..bleh la cuba nanti ni..SA mmg suka dimsum..

    BalasPadam
  2. Lama betul sy tak makan dim sum...teringinlah pulak adoi 😅

    BalasPadam
  3. Nampak sedap semuanya kak.... aduh lahai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap Dana, terutamanya cheung fun tu dan crystal dim sum tu.

      Padam
  4. Jauh pergi makan dari KLIA ke KLIA 2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama tak naik KLIA Ekpress. Lagi pun di KLIA2 banyak pilihan tempat makan.

      Padam
  5. Semua makanan dan minuman nampak sedapnya

    BalasPadam
  6. KLIA2 lagi banyak resto tapi jaranglah dapat ronda semua tempat.

    BalasPadam
  7. KLIA2 lagi banyak resto tapi biasanya jaranglah dapat ronda semua tempat.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe