Sarapan pagi dengan Nasi Briyani Goreng
10:37 PG
Amie tengok macam banyak lebihan Nasi Briyani Udang Masala... udang dah habis, tak tinggal janggut pun! Nasi pun masih elok, dan tak berminyak. Jadi, eloklah dibuat sarapan pagi.... buat nasi goreng tambah jagung satu tin & bubuh sikit aksesori termasuk sosej rebus & telur dadar. Jadilah rupa dia macam di bawah ni.
Resepi : Nasi Briyani Goreng
Olahan : Amie's Little Kitchen
Bahan-bahan:
5 cawan nasi briyani
1 tin jagung - toskan airnya
10 batang sosej - rebus & potong
3 biji telur - dadar
sedikit perencah MAGGI Cukup Rasa
minyak
Bahan tumbuk:
2 ulas bawang putih
3 biji bawang merah
3 biji cili padi
Cara:
1. Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan tumbuk hingga naik bau.
2. Masukkan jagung dan nasi briyani.
3. Gaul rata dan tambahkan sedikit perencah MAGGI Cukup Rasa.
4. Padamkan api dapur dan hidangkan bersama sosej serta telur dadar.
5 comments
Rajin betul kak amie gulung telor dadar tu hihi. Kalo mas tak sempat, bedal je terus.
BalasPadamRajin betul kak amie gulung telor dadar tu hihi. Kalo mas tak sempat, bedal je terus.
BalasPadamMemang sedap sgt tu kak amie..nasi goreng dari nasi beriyani
BalasPadamsedapnya nasi briyani. Tak pernah pula goreng balik balik.
BalasPadamsekarang ni mel pun kalau ada lebihan makanan apa2 memang masak semuala, jadikan hidangan lain. kos hidup tinggi jadi tak rela membazir..uhuu..
MIL saya pun suka recycled balik. Kalau ada makanan yang tak habis tapi elok lagi so akan diolah jadi menu lain plak. saya ni tak pandai pun nak olah2 ni...
BalasPadam