Sarapan Bubur Nasi di LA Hotel

9:37 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Cerita pagi Sabtu 28 dan 29 Jun 2025 di LA Hotel. Kami menginap selama dua malam di sini. Waktu sarapan pukul 6 hingga 10 pagi. Pukul 7 pagi kami turun ke dewan makan. Banyak jenis makanan yang disediakan, lengkap dari yang ringan hingga makanan berat. Amie tidak ambil yang berat seperti nasi, rendang ayam dan lauk-pauk lain. Sudah tentulah Amie pilih menu kesukaan iaitu bubur nasi berlauk.

Sarapan pagi Ahad:

Bubur Nasi Berlauk

Kita suka bubuh lobak putih jeruk banyak-banyak , kacang tanah goreng dan chicken floss. Tambahkan cili padi potong yang direndam dalam kicap cair.

Tidak ketinggalam ambil sepiring kecil salad.

Hirisan nanas, tembikai dan betik.

Jus Oren


Ambil sedikit hashbrown, kacang panggang dan sosej.

Telur rebus setengah masak.


Oleh sebab suka sangat makan bubur, jadi hendak makan puas-puas sebelum balik ke LD. Tambah sedikit bubur nasi lagi. Kali ini bubuh telur rebus separuh masak sebiji (ambil sebiji dari mangkuk Encik Suami), dan tambahkan chicken floss serta cili padi hiris dengan kicap cair.


Cicip juga sesudu nasi hujan panas, mi goreng, sayur terung goreng balado dan sayap ayam masak kurma. Kenyang sungguh sarapan pagi itu. 

Encik Suami : Kopi

Firdaus memilih coco crunch.

Ini gambar hari Sabtu. Sarapan  pada 28 Jun 2025. Encik Suami ambil makanan berat. Ada nasi, rendang ayam dan acar mentah. Katanya untuk tenaga memandu ke Teck Guan Cocoa Village.

Makan hashbrown.

Encik Suami : Kopi

Amie : Hirisan buah tembikai kuning, honeydew dan salad.

Ambil sepotong puding dan tart coklat yang kecil comel.

Bubur Nasi Berlauk.

Tak puas makan bubur pada pagi Sabtu, melantak dua mangkuk bubur pada pagi Ahadnya pula.  Bilalah nak rajin masak bubur sendiri di rumah... ahaks!

3 comments

  1. Super kenyang dah
    Kalau di kampung saya namanya bubur ayam

    BalasPadam
  2. Sedpanya bubur berlauk tu Kak Amie. Ada pulak lobak putih jeruk tu kan. Puas hati dapat ulang makan hari keduanya juga. Firdaus dan coco crunchnya tak tinggal. Kopi tu wajib ada kalau sarapan. hihi...
    Bubur ni senang nak buat, tapi tulah ambil masa nak masak sampai jadi bubur. Jadi kita makan sepuasnya dulu. Nanti teringat-ingat pulak.

    BalasPadam
  3. sedapnyaaa bubur....kalau BF dekat hotel, saya pun suka ambik bubur......

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Morocco (Casablanca - Marrakech - Rabat - Chefchaouen - Tangier - Fes) ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Sarawak ~Saudi Arabia ~Selangor ~Sepanyol (Algeciras - Granada - Cordova - Seville - Toledo - Madrid) ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Trip SPM : Sepanyol-Portugal-Morocco ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Moroccan Food Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sabah Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Sumber Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe