Jalan-Jalan Cari Makan : Restoran Warisan Tampi-Tampi Semporna

4:31 PTG

Jom jalan-jalan cari makan! Kali ini Amie paparkan pengalaman makan di sebuah restoran terapung di Kampung Tampi-Tampi. Kawasan ini dikelilingi rumah-rumah kampung air. Sesiapa yang belum pernah melihat suasana kampung air, bolehlah menjamu selera sambil menjamu mata di sini.


 Pengalaman anak-anak berjalan di atas jambatan kampung air.

 Bahagian dapur Restoran Warisan.

Pelbagai spesies ikan laut dalam yang dipelihara oleh pengusaha restoran.

 Pemandangan dilihat dari dalam Restoran Warisan.

 Keadaan di dalam Restoran Warisan.

Kesian Firdaus... dia nampak bosan duduk di kerusi... pindah duduk atas meja. Maklumlah kalau kita pesan makanan yang segar, kena tunggulah....

 Kita pulak... teruja dengan pemandangan yang baru dilihat oleh mata kita! Jadi sebelum hidangan sampai, tangkap-tangkaplah dulu aksi yang tak berbayar ini....he he heee.

Alamak! Bila pandang ke bawah... laut nan membiru! Itu tandanya paras air laut yang dalam, dan bukannya hijau yang menandakan air laut cetek! Nun di belakang sana tu... kalau tak silap bayangan Pulau Bohey Dulang yang baru kita jelajahi 3 minggu lepas!

 Akhirnya Firdaus pun melalak.....! Wokey...eokeeyy... minuman dah sampai!

Bagi sesiapa yang merancang-rancang untuk datang ke sini, bolehlah congak-congak berapa bajet yang dikeluarkan untuk menjamu selera berdasarkan jumlah harga makanan yang kami pesan.
ABC Special : RM5.00
Jus Oren X2 : RM6
Kicai Ping : RM6
Air Kelapa Blend : RM6.00
Jumlah : RM29.00

 Ikan Putih Masak 3 Rasa : RM42.00
 (Harga 1 kg : RM60.00)
Kami punya tu tak sampai 1 kg. Kalau nak ikan kerapu harganyanya RM120.00 untuk 1 kg.

 Udang Butter Kering : RM20.00

 Tom Yam Campur : RM15.00


 Sayur  Baby Kailan Ikan Masin : RM15.00.

Nasi Putih X5 : RM8.50.

1 comments

  1. puas hati ye Amie dpt makan makanan laut yang fresh2 gitu... nampak best sgt semua masakannya...

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe