Kenangan Aidil Fitri 04 Mei 1992- 04 Mei 2022

10:44 PG

Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua pengunjung setia Amie's Little Kitchen. Mohon maaf zahir dan batin andai pernah terkasar bahasa dan menyinggung perasaan sepanjang kita menjalin ukhuwah di alam maya.


Sambutan Aidil Fitri kali ini lebih bererti buat Amie, kerana pada 4 Mei 2022 tepat 30 tahun berada di negeri Sabah. Teringat 30 tahun lalu, pada minggu ketiga sambutan Aidil Fitri, 01 April 1992 dapat surat penempatan ke Sabah. Ketika kita baca surat tersebut, kita lihat air mata Bonda terus bercucuran! 
Beberapa hari sebelum berangkat ke lapangan terbang Subang, jiran-jiran datang bertandang dan sempat berpesan : Jangan sampai terkahwin dengan orang sana ye!
Takdir Allah, siapa yang tahu?
Bukan 3 tahun berada di Sabah, tapi sudah 30 tahun!
Kahwin?
Jodoh itu rahsia Allah.
Akhirnya terkahwin dengan orang Sabah!

11 comments

  1. Salam aidilfitri kepda puan Amie sekeluarga..maaf zahir batin

    BalasPadam
  2. Salam Aidilfitri.
    Maaf zahir dan batin..

    BalasPadam
  3. Salam aidilfitri, maaf zahir batin....

    30 tahun? Mesti cakap pun dah bunyi sabah kan?

    BalasPadam
  4. Selamat hari raya, Amie. Maaf zahir batin.
    Lamanya, sudah 30 tahun di Sabah.

    BalasPadam
  5. lamabya menetap di sabah. Selamat Hari Raya Aidilfitri Amie, maaf zahir dan batin :)

    BalasPadam
  6. post posting sy di SMK Majakir, Papar. Mula2 x nak gi tp bila pi sana, rasa best plak. Rezeki sy cuma 4 thn di sana. Mohon balik sbb arwah ma sdg sakit. Sempat la jaga dia sblom dia pergi ke alam baqa....

    BalasPadam
  7. Salam Aidilfitri buat Kak Amie sekeluarga..

    BalasPadam
  8. kita hanya merancang, perancangan Allah lebih baik. lama tu 30 tahun

    BalasPadam
  9. wahh lamanya Kak Amie di Sabah. Syu baru nak masuk tahun ke 8.

    BalasPadam
  10. Selamat Hari Raya Aidil Fitri Amie, maaf zahir & batin...

    lama tu 30 tahun, menabur bakti di bumi dibawah bayu..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe