Sarapan Colonel Classic

by - 12:28 PTG

Rehat dulu dari berBDR. Jom masuk dapur cari apa yang boleh dijadikan alas perut. Pagi ini berdua sahaja di rumah dengan Firdaus.

Petang kelmarin, banyak juga set KFC yang Abang Farid order. Ayam goreng ada 6 ketul bersama cheese bites, whipped potato,  2 botol twister oren, 3  bungkus colonel rice, ditambah lagi dengan 3 bungkus burger colonel classic. Amie pula sediakan coleslow. KFC di LD memang tidak sediakan coleslow sejak sekian lama! Jadi kalau nak makan, kenalah rajin buat sendiri.

Colonel Classic yang tak berusik kami simpan dalam peti sejuk. Amie panaskan dalam air fryer. Suka sangat Firdaus makan sebab rotinya lebih rangup. Krup krap krup krap budak kecil itu mengunyah!

Lebihan whipped potato yang disimpan dalam peti sejuk pun Amie panaskan semula dalam air fryer.

Burger KFC - Colonel Classic

Sarapan pagi berdua dengan Firdaus.

Susu Kambing Najeehah, minuman Firdaus.

Coleslow

Whipped potato.

Coklat Brownie

Coklat brownie ini Encik Suami bawa dari kampung. Selain kek ulang tahun, anak-anak buahnya belanja coklat brownie juga.

You May Also Like

38 ulasan

  1. menarik sarapan Kak Amie dan Firdaus....seronok SA tengok..SA pagi ni makan cekodok, telur separuh masak ngan roti je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cekodok pun sedap SA. Lagilah ada roti dengan telur separuh masak....berselera!

      Padam
  2. wowww... western bkfs tu ehehhe.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedaplah pulak panggang balik colonel classic tu heheheee...jadilah western perangat semula.

      Padam
  3. hmm sedapnye.. Kak Amie boleh tak saya request menu untuk penurunan kolesterol? Sebab saya rasa kolesterol agak tinggi belakangan nih... Meski badan saya kecik tapi saya kerap makan sembarang dan abai kolesterol..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti Kak Amie study dulu ye dik Naia. Terima kasih usulkan menu sihat.

      Padam
  4. sesekali breakfast burger dapnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap! Firdaus kata rangup roti tu, dipanaskan semula kan.

      Padam
  5. Oh..kenapa ya KFC sana tak sediakan coleslow?
    Coleslow Amie buat tu nampak lagi sedap dari yang biasa kfc bagi..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu ada, tapi kemudian tidak ada pula. Di LD saja tidak ada. Di daerah lain ada pula. Tu pasal merajinkan diri buat sendiri.

      Padam
  6. Wah! Western pulak kali ni...!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saki-baki Uncle... panaskan buat sarapan.

      Padam
  7. Wah mana dapat coklat brownies tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh baru terperasan ada tulisan bawah coklat brownies. Ambil dari kampung.
      Untung makanan banyak dan hasil pemberian orang.

      Padam
    2. Dia tak mahu kek, tapi sampai kampung sudah ada anak-anak buah sediakan kek.

      Padam
  8. Sedapnya!
    Coleslaw tu pakai kobis ungu ye Kak Amie? Nampak berseri-seri :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, tambah kobis ungu. Kuat betul warnanya kan.

      Padam
  9. sekali sekala breakfast western sedap jugak. hari2 makan nasi lemak pon jemu..

    BalasPadam
  10. So sedap...presentation yg menarik..

    BalasPadam
  11. Sedap semuanya. Saya breakfast nasi goreng je. Lama jugak tak makan kfc.

    BalasPadam
  12. Sarapan ala Mat Saleh ni.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahahaaa... matanya tetap begitu juga, tak berubah biru ke , hijau ke.

      Padam
  13. Oh,lain tempat lain yer set KFC..ingatkan lain harga jer macam kat Genting,rupanya kat sana tak ada coleslaw...Ni mesti sebab depa tau depa tak boleh lawan kehabatan coleslaw cikgu ni..hihihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Di daerah lain ada coleslow, Kunak, Tawau dan tempat lain ada. Lahad Datu jew tak ada. Padahal berlonggok2 kobis dengan lobak merah di pasar.

      Padam
  14. Sesekali pelbagaikan menu kan kak amie hehehe. Sekejap western, sekejap menu kampung, yang penting janji kenyang, alhamdulillah :)

    BalasPadam
  15. Potato tuu nampak menarik kak.. nadyya kena buat jugak ke ni.hikhik

    BalasPadam
  16. Terbayang Firdaus makan dengan penuh berselera

    BalasPadam
  17. Wah, sarapan KFC! Nyummm nyummm.

    BalasPadam
  18. yummmyyyyy! pagi pagi dah makanan best :)

    BalasPadam
  19. Senang kerja siapkan hidangan sarapan bila ada leftover food. Western style sarapan pagi Kak Amie dan Firdaus :)

    BalasPadam
  20. akk kat london ke skrg ni? amboiii sarapannn😆😆

    BalasPadam