Nasi Lemak Bamboo Kari Seafood - Flavours of Sabahan

9:52 PTG

Apabila sudah tidak berpeluang untuk jalan-jalan di musim PKP 2.0 ini, sekurang-kurangnya tidaklah rasa bosan sangat terkurung di rumah. Ada masa terluang boleh belek-belek gambar  dan siapkan entri. Amie sambung jalan-jalan cari makan di Kota Kinabalu. Kali ini kami bersarapan di Putatan. Jom masuk ke Restoran Nasi Lemak Bamboo. Konsep Nasi Lemak Bamboo ialah : Traditional Nasi Lemak With Innovative Taste..!

Selain di Putatan (beside Foo Yuen), cawangan Nasi Lemak Bamboo di Kota Kinabalu juga terdapat di Lintas Square (same row with Maybank), IMAGO MALL (Heritage Food Court Near MBO), MEGALONG MALL dan Segama (same row ith KFC).

Bukan main segak lagi anak beranak duduk menunggu hidangan nasi lemak sampai ke meja..... ahaks!

Nasi Lemak Ayam Goreng & Milo Dinasour sudah sampai di hadapan Firdaus. Ingatkan macamanalah rupa Milo Dinasour! Tercari-cari mana rupa dinasour dalam gelas. Rupanya taburan serbuk milo di bahagian atas minuman. 

Macam tak sabar sayang Mommy nak jamah nasi lemaknya.

Ayam goreng bahagian peha nampak besar saiznya.

Encik Suami dengan Nasi Lemak Kari Ayam  & Hainan Kopi 0.

Semua hidangan nasi lemak sudah sampai ke meja kecuali Nasi Lemak Bamboo Kari Seafood. Katanya, ambil masa sedikit untuk dihidangkan.

Nasi Lemak Ayam Rendang untuk Fairuz. Tak ada kambing ye dik.

Otak-otak  5 batang.

Bolehlah untuk ubat rindu nak makan otak-otak Malaya.

Satay ayam, satu set 5 cucuk RM9.90 sen. Fairuz kata sedap sangat! Memang sedap, sebab lama tak jumpa sate ayam yang dicucuk tiga daging / isi dan 2 lemak!

Sedapkan sate ayam tu dik!

Terakhir sampai ialah Nasi Lemak Bamboo Kari Seafood.  Nasi lemak dalam bambu. Lauk di luar bambu sama seperti lauk nasi lemak biasa iaitu sambal, kacang tanah dan ikan bilis, telur rebus dan timun.
Jom tuang Nasi Lemak Bamboo Kari Seafood. Apa ada di dalamnya?

Nasi Lemak Bamboo Kari Seafood yang masih panas berasap ini mengandungi kari pekat udang dan sotong.

7 comments

  1. Wak pun sarapan nasi lemak hari ini.
    Nasi lemak pandan air tangan is3.

    BalasPadam
  2. Memang besar portion hidangan dia. Menarik pulak tengok gaya hidangan nasi lemak dalam bambu dengan lauk kari seafood. Sedap tu makan panas-panas. Firdaus jadi model mama macam biasa :)

    BalasPadam
  3. sate tu kak, dan dan ni saya nak mencari sate pulak

    BalasPadam
  4. Serous nampak sedap tu. Ada satay pula mmg lengkap la sesinmemakan

    BalasPadam
  5. rasa macam lamanya tak makan kat luar

    BalasPadam
  6. Terliur tengok udang dan sotong tu. Rare juga nasi lemak stail ni

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe