Amore Butter Cookies & Land Below the Wind

9:56 PTG

Menyiapkan kerja di hadapan komputer atau membaca buku Land Below the Wind, karya Agnes Newton Keith, tak sedar boleh habis satu tin kecil Amore Butter Cookies. Kerja entah ke mana. Buku pun entah ke mana! Selalu berebut biskut ini dengan Encik Suami! Walaupun bahannya biasa-biasa sahaja, tetapi aroma menteganya tetap menggoda! Bila mengunyah, dan cair di mulut, masih terasa cebisan kismisnya yang enak itu!

Amore Butter Cookies Original British Recipe.



Kita lawankan Amore Butter Cookies ini dengan minuman panas, halia gula batu.
Kita minum petang sambil sembang-sembang dengan insan tersayang.

Lupakan dahulu bila hujan dan mendung akan berakhir. Kita nikmati Amore Butter Cookies sepuasnya! Selamat malam dan jumpa lagi!

12 comments

  1. Sedapnya Amie.. memang leka kalau layan biskut sambil membaca nie kan.. hehehe..

    BalasPadam
  2. feveret kak ana gak ni amie tapi sekarang ni rasa macam manis sangat pula dah butter cookies ni :) nampak sangat dah tua kan hehe :)

    BalasPadam
  3. Sini panas terik. Lama tidak makan biskut mentega.

    BalasPadam
  4. dlu2 slalu dlm hamper time raya dpt gift biskut ni

    BalasPadam
  5. ini klu time nak pergi melawat sesiapa mmg beli as gift :)

    BalasPadam
  6. Ni kalau makan ni memang sedar-sedar dah habis. Hahhaha

    BalasPadam
  7. Saya pun suka butter cookies. Lama tak beli dalam tin macam ni. :)

    BalasPadam
  8. Biskut legend ni. Buku tu macam best. Nak cari lah

    BalasPadam
  9. Butter cookies!!! Lama tak layan! Sekali layan nanti laju je habis

    BalasPadam
  10. Agnes Keith tu antara journalist hebat yang memperkenalkan Sabah ke merata dunia kan..kisah tentang beliau dan suami agak menyentuh hati saya..pernah pergi ke rumah replika beliau di Sandakan bulan Oktober tahun 2019, boleh tengok sini: https://www.sunahsukasakura.com/2019/10/10-tumpuan-utama-sandakan-heritage-trail.html

    BalasPadam
  11. Suka biskut ni. biskut simple, bentuk cantik, aroma dia best. Cuma harganya lebih sikit lah :)

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe