Sarapan Dimsum
10:58 PGSiapa suka makan dim sum siew mai? Kalau rajin boleh buat sendiri. Puas makan kalau kita gunakan bahan yang digemari. Biasanya lebih inti dari kulitnya. Intinya pula jika suka boleh gunakan campuran ayam cincang dengan sengkuang, lobak merah dan cendawan shiitake yang wangi itu. Tak mahu ayam, boleh gunakan isi udang atau ketam.
Ada yang makan begitu saja, dan ada yang suka tokoh tambah dengan pencecah. Kalau makan di restoran, Amie cecah dengan sos lada. Kalau di rumah, bolehlah tuang apa saja pencecah yang disukai. Makan dengan sambal garing udang kering pun sedap!
Jiran sebelah bagi buah mangga epal.
Terima kasih daun keladi, kalau gugur hulurlah lagi... heheheee.
12 comments
suka siew mai..
BalasPadamAda dalam peti sejuk, kita suka goreng, hehehe
BalasPadamfav dimsum..tk pernh lg buat sdiri..slalu beli je yg frozen
BalasPadamamoiii terliurnya tgk mangga epal tu..alhamdulillah rezeki berjiran
BalasPadamteringin nak makan dim sum tu...nantilah google cara buat
BalasPadamMakan suka, tapi nak buat sendiri mungkin tidak. Nampak rumit
BalasPadamRajinnya Amie buat dim sum.
BalasPadamWah, sedapnya mangga. :)
i mmg suka buat dumpling ni. lepas daging kita buat udang. then buat ayam. mostly i akan frozen kan. anytime nak makan tinggal masak je.
BalasPadamAdui memang suka tapi tidak pernah buat.
BalasPadamwah dim sum,sedappppnyaa... da lama jugak xmakan niii... alahaiii..
BalasPadamrumah atie ada pokok mangga epal juga :)
BalasPadamBetul tu, buat dimsum sendiri boleh buat ikut selera. Tak rajin, beli je cepat juga nak menyediakan hidangan. kecur tengok buah mangga epal. Suka buah mangga epal sebab dia rangup.
BalasPadam