Berpashmina di Atas Bot Menyusuri Tasik Attabad

7:50 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Kami tiba di Tasik Attabad sekitar pukul 12 tengah hari waktu tempatan. Memang cuaca sangat panas terik. Langit biru terang. Tidak banyak kelihatan awan melainkan di hujung-hujung sanun di pergunungan nan sayup mata memandang.

Datang jauh-jauh berhari-hari meredah gunung, sudah tentu tidak hanya duduk di bawah pokok melihat sahaja suasana sekitar. Redah sahajalah cuaca panas membahang masuk dalam bot dan belayar ke tengah tasik!



Encik Mudassir mengambil alih tugas mengemudi bot.





Patuhi arahan keselamatan. Mesti pakai jaket sepanjang waktu berada di dalam bot.


Ambil gambar pun penuh sopan santun. Jaket keselamatan tak lepas dari badan.


Teruja naik bot warna-warni.




Ikut sajalah arahan rakan-rakan.
Tunjuk sana.
Tunjuk sini.
Tunjuk belakang.
Apa-apalah.






Rakaman kenang-kenangan di Tasik Attabad.



Peliklah pula rasanya apabila ambil gambar begini. Berpashmina tapi berjaket keselamatan pula....ahaks!




Seorang demi seorang mula tanggalkan jaket keselamatan.


Akhirnya buang jaket keselamatan dan sauk pashmina!


Bergambar begini baru ngam kan?




Kita tak pandailah hendak beraksi di hujung bot!
Takut terjelepok masuk dalam tasik jew!


Menyeberangi Jambatan Hussaini tidak pula segayat berdiri di hujung bot yang sedang belayar!


Tengoklah, Nano relaks jew duduk di situ.


Kami berada di dalam bot selama lebih kurang 30 minit.
Memang cair!


6 comments

  1. Bagus2 sebab disediakan life jacket sekali

    BalasPadam
  2. Nice, berpashmina

    Ha ah, pelik sikit berjaket dan berpashmina... Tapi demi keselamatan, kan
    .hoho

    BalasPadam
  3. Elok pula warna jaket tu...macam crew TV...

    BalasPadam
  4. Tasiknya yang membiru tetap menjadi perhatian di sini.. mmg rare lah berpashmina atas bot.. hehe

    BalasPadam
  5. Ya Allah, tak gayat sungguh kakak kita ni. Dahlah dibuang jaket keselamatan, angkat tangan gaya filem Hindustan pulak, hihi. Nasib baik dia tak buat gaya Titanic, hahaha.

    BalasPadam
  6. Sangat menarik suasana naik bot menyusuri danau. Terbayang ramai juga sambil ngobrol bersama teman-teman rombongan tour Mbak.
    Boleh juga Mbak bergaya di ujung bot. Jadi teringat salah satu scene di film Titanic...

    Salam,

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe