Sarapan Sushi

10:30 PG

Selamat pagi semua. Pagi ini tak sempat sediakan sarapan. Kita sarapan sushi sajalah. Kawan sekelas Fairuz (sewaktu SPM dulu), bekerja membuat sushi, jadi Fairuz pun belilah.


Tapi kata Fairuz rasa wasabi agak beza berbanding dulu ... pedas sangat!

Betul. Amie rasa pun jauh lebih pedas dan menyengau tak tahan apabila sampai ke hidung!

20 comments

  1. Kita tak suka rasa wasabi walaupun suka pedas. Pedas wasabi ni lain macam, menyengau eh tu istilahnya 😂😂😂

    BalasPadam
  2. Kalau saya tidak sentuh wasabi. Tidak tahan sengatan pedas pada hidung.

    BalasPadam
  3. Entah kenapa tak gemar wasabi tapi kalau ajak makan sushi, anytime saya on..hahah! Bergaya sarapan Kak Amie, japanese foods gituuuuu :P

    BalasPadam
  4. lama tak makan sushi, nanti nak order lah

    BalasPadam
  5. saya suka sushi tapi tak suka wasabi..

    BalasPadam
  6. wah menu jepun breakfast amie hari ini ye :)

    BalasPadam
  7. lahai sedapnya... memang suka sushi ni...

    BalasPadam
  8. Pandai kawan Fairuz buat sushi, berbagai aneka sushi tentu sedap, biasa letak sikit ja wasabi, terkerut la jugak hehe..

    BalasPadam
  9. timm tgk packaging wasabi tu taw dah mmg pedas sikit jenis tu, selalu dok beli sushi seringgit kalau singgah tesco, pedas tapi puas, hihi

    BalasPadam
  10. うわー、日本へようこそ!

    BalasPadam
  11. Pernah cuba tapi belum jatuh cinta...hihihi
    Wasabi tu pedasnya x sama pedas cili kan...menyucuk hidung..hihihi

    BalasPadam
  12. Sejak covid melanda dah tak pernah makan sushi ni ( walaupun takdak kena mengena tapi tu la temph saya dah tak makan sushi ). Sedih betul ya

    BalasPadam
  13. Fulamak sarapan ala2 dok jepun la...

    BalasPadam
  14. cantik kejadian sushinya. kawan Fairuz mesti dah level pro

    BalasPadam
  15. Sushi makan dengan kicap dan wasabi baru terangkat hehehe...

    BalasPadam
  16. Kalau tengok orang korea makan wasabi, memang menyengat pedas dia. Uishhh tak boleh bayang tahap kepedasan tu hahaha

    BalasPadam
  17. Menarik betul sushinya macam jual kat kedai. Pandai kawan Fairuz buat sushi berniaga. Semoga bisnes dia terus maju. Aaminnn...
    Jarang dapat makan wasabi pedas. Menyengat tu tak tahan tu.

    BalasPadam
  18. suka mkn sushi. slalu pegi kalau ada sushi king bonanza..

    BalasPadam
  19. Wah, sarapan menu negara matahari terbit! Saya kalau makan sushi cuit-cuit je wasabi tu, kak. Tak tahan rasa menyengatnya :)

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe