Fuad Selesai Praktikal di Toyota ASSB Bukit Raja, Klang

2:59 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Kelmarin, 30 September 2022 selesailah urusan praktikal Fuad di Kilang Toyota ASSB Bukit Raja, Klang selama dua bulan. Katanya, memang sungguh letih bekerja ikut syif. Seminggu syif kerja waktu malam dan seminggu syif kerja waktu siang. Tempohnya pula selama 12 jam, bermula dari pukul tujuh malam sehingga tujuh pagi, dan kalau mula kerja pukul tujuh pagi, tamat waktu kerja pukul tujuh malam.

Fuad, pada hari terakhir menjalani praktikal di Kilang Toyota ASSB.

In syaa Allah, istiadat konvokesyen dijadualkan pada 03-08 Disember 2022 di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. Terbang ke Tanah Jauharlah kami nanti.

19 comments

  1. Kena cepat ubah waktu tidur kalau kerja syif.
    Alhamdulillah sudah hendak konvo?
    Selamat tulang ke semenanjung nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. In syaa Allah konvo bulan Disember. Mudah-mudahan dipermudahkan urusan apabila tiba waktunya nanti.

      Padam
  2. Alhamdulillah. Dia dapat tawaran tak di toyota? Klu Kak Amie di KL, khabar2kan la mana tau boleh berjumpa :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sambil menunggu tarikh konvo, dia teruskan bekerja sementara dahulu dengan TOYOTA. In syaa Allah Carneys. Ada rezeki boleh jumpa.

      Padam
  3. Alhamdulillah!
    Kalau seminggu siang, seminggu malam, sakit kepala juga nak sesuaikan diri. Saya pernah kerja kilang 12 jam malam, rasa macam takde kehidupan. Hidup untuk kerja sajalah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Ujie. Apa boleh buatlah untuk penuhi syarat ijazahnya, jadi praktikal sajalah di situ selama dua bula.

      Padam
  4. Semoga memperoleh ilmu yang bermanfaat.

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah habis dah praktikal xlama konvo pulak tahniah

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah. Selamat bergraduasi dan semoga terus maju jaya

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah, tahniah, Fuad. Tak apa, penat.. bersusah dahulu senangnya kemudian. Lepas ni nak tempuh alam pekerjaan yg pasti lebih mencabar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian kan SK.

      Padam
  8. Tahniah Fuad...
    Semoga dimudahkan urusan untuk memasuki pasaran pekerjaan pula lepas ni..

    BalasPadam
  9. Tahniah Fuad. Sekejap je ya tempoh intern tu. Lepas ni dah boleh kerja.. ehhh kilang tu dekat dengan ofis acik je 😎

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Faizah. Ya, memang dekat kan.

      Padam
  10. Alhamdulillah dah tamat praktikal. Mesti tak sabar nak tunggu Convo. Selamat datang ke Johor Kak Amie :)

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Makkah & Madinah ~Melaka ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Sabah ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puasa Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe