Sambutan Ulang Tahun Kelahiran Haziq

7:58 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Sambungan cerita balik dari IMAGO. Biras kita (ibu Haziq) masak untuk makan malam. Walaupun tidak ada peralatan memasak bersaiz besar, tetapi ibu Haziq usahakan juga untuk menyediakan hidangan. Katanya, untuk sambutan ulang tahun kelahiran Haziq yang jatuh pada 24 Oktober 2022.

Rezeki Allah, siapa yang tahu. Kedatangan ibu Haziq (biras) dan ayah Haziq (adik ipar) jatuh pada tarikh ulang tahun kelahiran Haziq. Malam itu, keluarga Abang Aznan pun turut serta meraikan majlis. Selepas solat isya, ramai-ramai baca surah Yasin, dan doa selamat dibaca diketuai oleh Haziq.

Kek Ulang Tahun Kelahiran Haziq.

Bacaan doa selamat.


Hidangan makan malam sempena majlis ulang tahun Haziq.

Sayap Ayam Goreng.

Udang.

Sayur Campur.

Sup Ayam.

Ikan Putih.

Walaupun perut sudah diisi di DubuYo pada sebelah petang, tetapi lapar pula apabila melihat pelbagai hidangan di depam mata! Bismillah.

Gambar 2021 bersama ibu dan ayah Haziq.



Fuad (berdiri kanan). Haziq berdiri (kiri).

Haziq sebaya umur dengan Fuad. Hanya beza 40 hari sahaja. Fuad lahir pada 14 September, Haziq pula 24 Oktober. Gambar di atas merupakan gambar kenangan di hari raya sebelum munculnya Covid-19. Tema baju kami warna kuning, manakala tema Haziq sekeluarga warna merah.


11 comments

  1. Nmapak tekun firdaus mengaminkan doa di situ....

    BalasPadam
  2. sanah helwah haziq wah sedondon merah n kuning menyerlah

    BalasPadam
  3. HBB buat Haziq moga terus sukses ya, walaupun serba kekurangan barang nak masak tapi hasilnya wow. Sedap semuanya

    BalasPadam
  4. Hepi belated birthday Haziq. Macam-macam menu tu. Gigih seorang ibu demi anak

    BalasPadam
  5. Selamat hari Lahir Haziq. Alhamdulillah dapat meraikan ramai ramai..Menu pun meriah sedap sedap.

    BalasPadam
  6. Selamat hari Lahir Haziq semoga sentiasa murah rezekinya. meriah

    BalasPadam
  7. Happy belated birthday to Haziq ye...dah macam kenduri nak dapat menantu dah ni

    BalasPadam
  8. Sanah helwah Haziq..semoga diberkati dan dirahmati Allah selalu

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe