Makan Nasi Briyani Pakistan Lauk Ayam Tanpa Kulit

7:24 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Selepas solat Jumaat, Encik Suami ambil kita di ladang getah dengan membawa bersama Firdaus dan Abang Farid. Kami singgah makan di Kedai Makan Pakistan Nasim Khan, tak jauh dari ladang - hanya melewati gereja dan kedai perabut sahaja.

Nasi Briyani Pakistan

Nasi Briyani Pakistan hanya dijual pada hari Jumaat sahaja. Biasanya memang ramailah pelanggan yang akan datang ke sini. Suatu ketika dahulu kalau Amie makan nasi briyani bersama Encik Suami, Amie akan pilih lauk ikan goreng. Sejak akhir-akhir ini tiada pula ikan goreng. Selain ayam goreng, terdapat pilihan lauk lain seperti daging rusht, ayam masak kari, kambing dan sebagainya.

Abang Farid : Nasi Briyani Pakistan


Masakan Pakistan, ayam yang digoreng tanpa kulit! Memang sama caranya seperti yang kami temui semasa berada di Pakistan! Nasi briyaninya harum aroma air mawar. Kami makan berempat dengan menu:
  • Nasi Briyani Pakistan Ayam Goreng
  • Nasi Briyani Pakistan Ayam Goreng (bungkus)
  • Nasi Briyani Pakistan Daging Rusht
  • Mi Maggie Goreng
  • Roti Paratha & Channa Masala
  • Teh Pakistani
  • Teh Ais
  • Teh Lemon Panas
Abang Farid kata, jumlah keseluruhan RM57.50 sen.

Amie : Nasi Briyani Pakistan Daging Rusht

Channa Masala & Roti Paratha



Encik Suami : Roti Paratha


Firdaus : Mi Maggie Goreng

Walaupun Encik Suami hanya makan roti paratha tetapi Abang Farid dan Firdaus turut membantu! Kita pun sama juga, tolak nasi briyani ke tepi dulu dan ikut makan sama! Roti paratha yang masih panas memang sedap makan dengan channa masala.

Firdaus dengan Teh Ais.

Firdaus ini walaupun ada minuman sendiri tetapi tetap juga hendak merasa Teh Pakistani Encik Suami.

Berkongsi Teh Pakistani.

4 comments

  1. Wak kalau makan ayam goreng, cari kulit dulu

    BalasPadam
  2. Murahnya nampak sedap semua menunya tu. Original pakistan mesti sedap.

    BalasPadam
  3. Firdaus dh nmpk makin matang dah, lama pulak tak perati dia, dulu kecik je dia masa mula-mula kenal blog ni

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sabah Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe