Daftar Masuk Rockwood Resort Naran Pukul 10:30 Malam

5:13 PTG

Sebelum masuk ke bilik masing-masing, kami menjamah sedikit hidangan malam yang sudah disediakan. Walaupun ketika itu jam menunjukkan pukul 10:30 waktu tempatan, tetapi di tempat kita sudah pukul1:30 pagi. Sekali lagi kami 'sahur' di hotel.

Waktu itu memang hanya membayangkan tempat merebahkan diri sahaja! Mata pun sudah tidak dapat berfungsi sepenuhnya. Kalau boleh dilanggar apa yang ada di hadapan, langgar sahajalah.... ahaks!

Apa pun kena kuatkan semangat.
Bersihkan diri dan solat jamak takhir barulah tarik selimut.
Malam itu sejuk semacam! Rupanya memang suhu sejuk di Naran!

Daftar masuk ke Rockwood Resort.


Seperti di Hotel Ramada, katilnya bersaiz besar. Entah king entah queen. Tak pasti. Biliknya pun luas. nak solat pun sangat selesa.


Pintu masuk ke Rockwood Resort Naran.






Seperti biasa Gee ambil katil di sebelah pintu dan Amie berhampiran tingkap.


Bilik airnya agak luas dan kemudahan yang disediakan sederhana sekali.




Siap diletakkan penyapu. Tapi air tidak bertakung ketika mandi.


Apabila bangun pagi baru sempat melihat keadaan di luar pintu bilik.
Ada dua pintu masuk. Pintu pertama terjumpa sofa. Buka pintu kedua baru nampak katil.


Pagi itu bangun agak lewat tetapi tidaklah sampai ke subuh gajah!
Selepas mandi dan mempersiapkan diri, kami ambil gambar dahulu di balkoni.


Ruang tamu atau ruang rehat antara bilik kelihatan kemas.




Hari pertama di Naran.
Sejuk-sejuk manja gitu!
Tapi kenalah pakai baju sejuk juga.


Sekarang sudah cukup berenam. Bolehlah turun ke lobi hotel.

4 comments

  1. selesa tempat penginapannya tidur lena sampai pagi ya

    BalasPadam
  2. Cantik hotel nya. Sejuk2 best berjalan kan Kak Amie. Tumpang seronok baca trip ni.

    BalasPadam
  3. Untung dapat melihat negara orang..

    BalasPadam
  4. Bangunan luar pun dah nampak menarik hotelnya Kak Amie. Sangat selesa dapat bilik luas dan bersih. Lobby pun luas jugak. Syok jalan-jalan cuaca sejuk ni. Memang kena pakai baju sejuk.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe