Satay Hut Tanjung Karang RM2.90 Sen Secucuk

7:13 PTG

Selepas basahkan tekak dengan Cendol Durian Borhan, kami teruskan perjalanan dan singgah pula di Satay Hut Tanjung Karang. Kali ini Encik Suami yang meracun Fuad. Katanya, hanya Fuad seorang yang belum pernah makan sate saiz besar di Satay Hut Tanjung Karang, kerana sebelum ini kami semua termasuk Aseeyah sudah dua kali makan di sini.

Satay Hut Tanjung Karang


Kami sampai tepat pukul tiga petang, bertepatan waktu Sayat Hut dibuka. Namun begitu, perkarangan Satay Hut sudah dipenuhi kenderaan pelanggan! Syukurlah, kereta kami dapat juga menyelit di tepi jalan.

Satay Hut, sate ayam saiz besar.

Kami memilih sate saiz besar. Terlupa pula, berapa anggaran untuk kenyang satu perut! Amie tanya, kalau 20 cucuk boleh kenyangkah lima orang? Kata pekerja di situ: Lebih dari cukup! Kalau begitu kami minta 20 cucuk dengan nasi himpit sekali.


20 cucuk sate ayam saiz besar dengan empat bungkus nasi himpit.

RM2.90 satu cucuk sate ayam.

Bismillah.

Komen Fuad : Kuah sate paling sedap pernah dirasa. Pergghhh!!!


Kita hanya mampu makan dua cucuk sate dengan satu bungkus nasi himpit. Kenyang!

Firdaus dengan kentang gorengnya.

Abang Farid dengan Air Limau Panas.

Total: RM75.90

Catatan: Makan sate ayam di Satay Hut Tanjung Karang, kuahnya memang sangat sedap! Sedap! Sangat setuju dengan komen Fuad yang pertama kali makan di sini.



2 comments

  1. Wow...nampak dalam gambar pun besar berbanding mangkuk kuah sate tu..Berbaloi saiznya dengan harga
    Daus suka betul dengan fries ..Dia tak minat sate yer..hihihi

    BalasPadam
  2. sedapnya sate di satay hut. teringat makan di sini masa buat attachment posting di hosp tg karang dulu..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe