Mampir di Pasir Penampang, Makan Cendol Durian Borhan

5:45 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Petang Sabtu, kami bertolak ke Perak. Sebenarnya ada urusan yang hendak diselesaikan di Pejabat Tanah Kuala Selagor, tetapi keesokan harinya, pada hari Isnin Selangor cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Selangor. Kami ke Perak kerana ada urusan Abang Farid pula yang melibatkan kita! Pada hari Selasa, kami tujuh beradik akan bertemu di Kuala Selangor untuk selesaikan urusan tanah.

Wak Aton pesan, jangan lupa singgah makan Cendol Durian Borhan di Pasir Penambang. Wokey, kami singgah basahkan tekak dengan pelbagai jenis cendol di situ.

Cendol Durian saiz besar : RM24.00


Cendol Durian Borhan terletak di tepi jalan Batu 2,  Jalan Tanjung Karang, Pasir Penambang, 45000 Kuala Selangor.

Empat mangkuk cendol pilihan masing-masing.

Cendol Durian.

Cendol Jagung.

Cendol tambah ais krim.

Cendol Biasa

Kenapa Wak Aton bersungguh-sungguh sangat suruh kami singgah menyendol di sini? Mungkinkah sebab penggunaan santan dalam cendol? Wak Aton tahu kita tak berminat dengan cendol yang gunakan susu dan bukannya santan kelapa! Cendol di sini memang sedap, tapi kita tetap teringat Cendol Wak Gundol! Hahahaa... sesiapa yang pernah terbaca anekdot tulisan kita dalam Antologi Ikat Tepi atau Ikat Mati, tentu tahu siapa Wak Gundol itu!

Banyak juga pelanggan di Cendol Durian Borhan ini.Tambahan pula ketika itu hujan turun renyai-renyai. Memang kena duduk lama sedikitlah untuk berteduh.


Bayaran makan cendol kami di sini RM54.50 termasuk puding buah dan dadih.

Firdaus tak mahu makan cendol, sebaliknya memilih dadih.


Puding Buah

Puding buah ini Amie yang ambil sebab terpikat dengan susunan hirisan mangga, anggor dan buah kiwi. Ada kuahnya, dan rasa berlemak. Kita rasa lebih sedap pula makan begitu saja. Manis-manis manja dengan rasa buah segar gitu.


5 comments

  1. Wow...Cendol durian Musang King ke Cikgu?
    Boleh tahan harga.
    Saya pernah makan Cendol Borhan ni kat Dengkil berhampiran Cyberjaya.Tapi tak tau la branch Borhan ni @ Borhan lain..hihihi..
    Tapi pernah nampak cikgu post cendol & sotong kangkung kat IMAGO .pun nampak sedap

    BalasPadam
  2. suka sy tgk warna hijau cendol tu kak! mcm berseri2 ;-)

    BalasPadam
  3. wak pun suka makan cendul
    Tapi tak mau campur durian

    BalasPadam
  4. sedap juga cendol durian..harga dia macam agak mahal sikit.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe