Ice Cream Golden Honey Bee

6:38 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Selepas makan di Batu Pahat Mall, Fuad bawa kami jalan-jalan ke Parit Raja untuk meninjau keadaan di sana. Memang berlaku kesesakan jalan raya sebelum sampai ke UTHM. Fuad singgah di stesen BHPetrol di Jalan Kluang, Kampung Tunggul Hitam untuk isi minyak. Sempatlah juga kami masuk ke Honey Bee yang cantik di sebelah BHPetrol.

Ice Cream Golden Honey Bee



Kaunter dan tempat duduknya kemas dan selesa.



Oleh kerana ini merupakan kali pertama berada di sini, Amie minta cadangan daripada pekerja di situ: Mana satukah ais krim yang menjadi pilihan kebanyakan pelanggan? Menurut pekerja di Honey Bee ini, Ice Cream Golden Honey Bee paling disukai pelanggan. Jadi Amie pun memesan satu dengan harga RM12.90 sen. Firdaus pula tidak mahu memesan mana-mana ais krim atau minuman.


Anak-anak yang lain memesan minuman yang mereka gemari.


Hirisan madu dalam sarang.

Madu dalam sarang.



Beginilah rupa Ice Cream Golden Honey Bee.


Ini pula tiga jenis minuman yang dipesan anak-anak. 


Kami tidak menikmatinya di sini, tetapi membawa masuk ke dalam kereta.

Ice Cream Golden Honey Bee

Ice Cream Golden Honey Bee ini saiznya besar. Memang tidak habislah makan seorang! Dua tiga orang boleh menikmatinya bersama-sama. Kita sekadar merasa sahaja, dan Firdaus yang menghabiskannya!


18 comments

  1. Manis sangat tak cikgu? Nampak menarik dan sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak manis sangat. Sedang-sedang rasanya, tapi madu tu memang rasa manis.

      Padam
  2. Wah kena pi parit raja ni. Dulu selalu pi parit raja cari kerepek dan kuih tradisional johor yang banyak dan murah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seronok ulang alik Batu Pahat-Parit Raja. Macam-macam ada.

      Padam
  3. Tak pernah rasaaa tapi teringin nak rasa nanti....nampak menarik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari SA, jangan tak cari...kena rasa juga ni. Sedap.

      Padam
  4. Tengok honey comb tu nampak manis.

    BalasPadam
  5. kalau ada cawangan kat area berdekatan boleh jg sy singgah ;-)

    BalasPadam
  6. Pernah sekali cuba mencicip yang anak-anak beli..saya memang pecinta manis memang suka la..
    Tapi honeycomb tu depa dah habiskan dulu🤭

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mulanya saya sangka madu bersarang tu hirisan jagung... hahahahaa memang kena tambah power kaca mata!

      Padam
  7. Dari mula dijual tak pernah dana beli aiskrim ni kak... masa viral dulu tu sentiasa ramai je orang kt kedainya aiskrimnya tu

    BalasPadam
  8. Cantik pula kejadiannya.. Dekat sini tak adapula, kalau tak boleh juga mencuba..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe