Makan Tengah Hari di Restoran Lembah Bernam - Selera Eksotik

10:28 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Kami pernah makan di sini tahun lepas. Kali ini kami berkunjung lagi. Tidaklah kami mencari makanan eksotik seperti rendang rusa. Amie lebih suka mencari lauk-pauk dari jenis ikan air tawar seperti ikan patin, keli dan baung yang jarang ditemui di LD.

Masing-masing memilih lauk kegemaran. Apabila diletak di atas meja, meriahlah kejadiannya. Misalnya Fuad gemar makan ikan keli dan baung goreng. Abang Farid pula suka udang galah sehingga dua jenis masakan yang diambilnya. Teringat Fairuz. Kalau anak bujang ketiga itu ada bersama, tentu lebih meriah lagi!

Hidangan makan tengah hari di Restoran Lembah Bernam.

Selain lauk-pauk berhidang, kami pesan satu jug minuman sirap limau.

Selamat menjamu selera.

Ulam dengan sambal belacan : RM3.00


Siput Sedut Masak Lemak : RM6.00


Asam Pedas Ikan Baung : RM10.00

Ikan Patin Masak Tempoyak : RM12.00



Ikan Keli Goreng: RM4.00
Ikan Baung Goreng : RM7.00

Udang Galah Masak Lemak : RM15.00

Sambal Udang Galah : RM15.00

Ayam Goreng : RM16.00

Bismillah.


Amie beli beberapa bungkus kerepek ubi dan kerepek pisang sebagai oleh-oleh ke rumah Bonda. Kami sambung perjalanan balik ke Kampung Bukit Hijau dan kemudian, di sebelah petangnya kami berangkat ke Bandar Baru Bangi.

2 comments

  1. Tudiaaaaa....penuh meja dengan lauk eksotik!
    Dalam teruja tengok bebanyak lauk eksotik tu..nampak ayam goreng panas penuh serdak tu rasa nak capai meratah-ratah..menarik selera sungguh!

    BalasPadam
  2. sedapnya lauk pauk yang kak amie sekeluarga pilih. kalau syu pon mesti cari ikan keli kalau balik semenanjung. kak kk susah nak jumpa..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe