Merisik Khabar Fuad di Jelutong

8:59 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Sudah dua minggu Fuad berada di Jelutong. 
Kita hanya mampu berdoa semoga Fuad sentiasa sihat dan dapat melaksanakan tugasnya dengan sempurna. Kalau di TOYOTA, Fuad tidak berasa selesa bekerja di waktu malam, berjaga hingga ke pagi selama seminggu dan kemudian bekerja di waktu siang selama seminggu pula. Sementara belum dapat kerja lain, Fuad kuatkan semangat bekerja dahulu di TOYOTA, tempatnya menjalani latihan industri tahun lepas. Begitulah rutin tugasnya yang dilalui dengan sabar. Sekarang, katanya waktu kerjanya teratur. Hanya bekerja pada waktu siang dan malam boleh berehat.
Kami ini tidak berapa celik dengan tugasnya sebagai project engineer. Perlahan-lahanlah kami cuba memahaminya. Katanya, terdapat lebih 20 buah syarikat sedang menyertai projek pembinaan The Light City. Fuad pula terlibat sebagai salah seorang project engineer untuk pembinaan mall empat tingkat.

Fuad kongsikan gambar sedang mesyuarat.

Pertama kali bertemu dengan pekerja dari Bangladesh.

Projek pembinaan mall yang disertai Fuad.

Fuad kata, beginilah gambaran The Light City Penang apabila siap nanti.

10 comments

  1. Alhamdulillah... Junior Project engineer memang sakit kepala sikit. Takpe, pengalaman bakal mendewasakan

    BalasPadam
  2. Mencabar juga tugasan pertama Fuad di tempat baharu. Semoga Fuad disenangi rakan dan majikan, sambil bekerja sambil tambah ilmu.

    Cantiklah The Light City tu.. nt kalau dah siap, bolehlah pergi melawat.

    BalasPadam
  3. engineer project besar memang sibuk tiasa moga Fuad sukses dlm kerjayanya

    BalasPadam
  4. sama je kurg lebih mcm keje wak, tp wak projek kapal skrg ni., hehe semoga dipermudahkan urusan keje fuad dan kita semua ., aminn

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah
    Semoga dipermudahkan urusan tugas2 sehariannya

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah....
    Tahniah Fuad..
    Semoga Allah mudahkan urusan

    BalasPadam
  7. Xpe farid... bersusah-susah dahulu... kumpul pengalaman dulu.. nnt ok la tu bila dh adapt

    BalasPadam
  8. Ohh Fuad dah tak duduk Johor dah. Ke Utara pula ye. Tugas Project Engineer begitulah. Mujur juga kerja masa kerja lebih okay dari sebelumnya. Semoga Fuad terus berjaya dalam bidangnya.

    BalasPadam
  9. alhamdulillah kerja sekrang ni ok ye kak, lepas ni abang fuad ireng la kak, berpanas selalu kat site

    BalasPadam
  10. bak kata pepatah, berakit-rakit ke hulu...
    permulaan ni mmg kita rs penat, 'sakit' dan mcm2 lagi. tp lama kelamaan insya allah kita akan terbiasa... yg penting fuad tak patah semangat. chaiyok chaiyok!

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe