Jom Minum Petang

4:10 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Sehari dua ini rasa kurang sihat, tapi gagahkan juga keluar bekerja. Esok Sabtu dan Ahad ada program kokurikulum dan kena bertugas di bahagian makanan. Harap-harap dapatlah laksanakan tugas yang diberi dan tidak tumbang di tengah jalan.

Jom minum petang dengan kuih penjaram dan teh bunga telang.

Kuih Penjaram

Teh Bunga Telang

          Sesungguhnya harga sihat itu mahal, bahkan tidak ternilai! Kena kuat! Kena kuat!

14 comments

  1. Wow! Persembahan hidangan macam di resort 👍🏽
    Semoga Allah kurniakan kak Amie kesihatan yang baik, dapat jalankan tugas dengan sempurna.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan Ujie...
      Cantik memukau persembahannya....buka kalengw sentuhan jemari Cikgu Amie ni

      Padam
  2. Semoga Amie sihat untuk laksanakan tanggungjawap di sekolah esok. Saya tak pernah rasa teh bunga telang.

    BalasPadam
  3. cantik sangat tea bunga telang...warna bagaikan anggur ungu...
    dan penyaram kuih ni di tempat mbul disebutnya cucur. Mbul suka bikin cucur juga kak amie tapi yang warna pink dan pake gula pasir, kalau pakai gula aren memang cokelat biasanya yang cokelat mbul beli di pasar tradisional subuh subuh

    BalasPadam
  4. Selamat menjamu selera
    Kesiannya sepanjang minggu kena bertugas

    BalasPadam
  5. Semoga Kak Amie diberi kesihatan yg baik agar mampu menjalankan tugas dengan jayanya.

    BalasPadam

  6. Di kampung saya, namanya kue apem
    salam sehat selalu
    dan terus semangat

    BalasPadam
  7. Semoga terus sihat Cikgu Amie.

    BalasPadam
  8. Kayak kue cucur di sini kak..sedapnya

    BalasPadam
  9. cantiknya kak air bunga telang tuuuu berseni tangannya!

    BalasPadam
  10. Sedap hidangan minum petang kak Amie. Selagi ada bunga telang, selagi tu menu air bunga telang dapat dinikmati. Alhamdulillah...
    Semoga terus kuat kak Amie dan cepat sihat. Aamiin...

    BalasPadam
  11. Kue cucur kalo di sini menyebutnya 😍😍. Saya pun suka kue ini kak. Murah tapi enaaak. Memang cocok jadi teman kopi atau minum teh 😍.

    Cepet sembuh juga ya kak Amie 🤗

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe