Makan Udang Geprek di Fire Chicken

11:09 PG

Bismillahirrahmanirrahim.
Sebelum masuk dapur untuk masak tengah hari, jom masik ke Fire Chicken Restaurant dulu. Sebelum ini Amie pernah kongsikan :FIRE CHICKEN LAHAD DATU. Dua hari lepas kami makan tengah hari di sini, berdua saja dengan Encik Suami.


Nasi Udang Geprek


Antara menu yang kami pesan:
  • Blue Lemon Mojito
  • Air Suam
  • Sup Tulang
  • Nasi Udang Geprek
  • Wan Tan Hor

Blue Lemon Mojito
RM7.50

Wan Tan Hor
RM10.00

Sup Tulang
RM15.00


Kami sangka hanya sup tulang sahaja, rupanya datang bersama nasi!

Jadi, Encik Suamilah yang jadi mangsa! Sudah makan Wan Tan Hor, kena makan nasi pula!


Nasi & Udang Geprek Rm14.00

Kita memang sengaja ajak Encik Suami makan di sini sebab hendak makan sambal geprek yang pedas itu dan juga cendawan enoki goreng! Kali ini tidak mahu ayam goreng. Nak makan udang goreng dengan sambal geprek pula.


Cendawan enoki goreng memang sedap. Selepas ini berangan-angan hendak goeng sendiri cendawan enoki di rumah. Nak ratah puas-puas!

Eh! Jom masuk dapur.
Kita masak untuk hidangan tengah hari.
Hendak masak lauk apa ye?

7 comments

  1. Nak masak apa tu, Kak Amie?

    Cendawan enoki kalau goreng tepung, tak melekat kat gigi agaknya kan.. mesti sedap tu, rangup². Sup tulang pun nampak sedap, lama² mok² En Majid.

    BalasPadam
  2. Nampak sedap semuanya
    selamat nemjamu selera

    BalasPadam
  3. Selain ayam geprek, udang geprek sedap juga. Udang dan cendawan enoki rangup tu yang best tu. Tak lupa juga, Blue Lemon Mojito tu tempting warnanya. Menarik pelanggan untuk memesan. Dalam menu dia tak mention nasi sekali ye kak Amie. Rezeki dapat nasi sekali.

    BalasPadam
  4. Memang nampak pedas sambal geprek tu.. alang-alang pedas baru puas!

    BalasPadam
  5. cendawan enoki tu nampak sedap ranggup kak oi...

    BalasPadam
  6. sedapnya layan udang geprek tu kak oi

    BalasPadam
  7. fav budak² ni enoki goreng... dlm tomyam pun sebolehnya request nk letak enoki jugak

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe