Ulang Tahun Adik Ipar

7:52 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Sebenarnya kita terlupa tarikh sambutan ulang tahun adik ipar. Sambutan ulang tahun adik ipar hanya dibuat bersama keluarganya sahaja. Idea kakak ipar, supaya adik-beradiknya semua hadir pada malam sambutan tersebut. Jadi kakak ipar berpakat dengan biras (isteri adik ipar) untuk buat surprise. Mujurlah kami sampai sebelum adik ipar potong kek sebab katanya, kenapa perlu tunggu pukul lapan malam untuk memotongnya.

Adik ipar, memakai baju melayu warna mustard dan bersongkok.


Memang terkejutlah adik ipar kita melihat kedatangan kami pada malam itu!

Kek ulang tahun yang ke-56 tahun.


Pulut kuning dan peha ayam panggang ini dibuatkan oleh biras, isteri abang ipar kita.

Semoga rumah tangga adik ipar dan isterinya sentiasa dalam keadaan rukun damai, bahagia hingga ke syurga.


12 comments

  1. Meriah majlisnya. Selamat ulangtahun buat adik ipar Kak Amie.

    BalasPadam
  2. Alolo romantis sangat suap-suap kek. Sporting pakaian dan warna backdrop matching

    BalasPadam
  3. suap2 tu kak dah mcm pengantin baru🤭

    BalasPadam
  4. Bestnya sesambil family gathering

    BalasPadam
  5. sedondon baju mereka adik beradik

    BalasPadam
  6. macam baju pengantin baru adik ipar akak dan isterinya. Pulut kuning tu yang sangat menggoda kak, sesuai dengan baju yang menyambut hari jadi

    BalasPadam
  7. aww sweet sgt siap bersuap2 gitu.. happy birthday buat adik ipar kak amie

    BalasPadam
  8. Mesti adik ipar tidak sangka diraikan sebegitu meriah.

    BalasPadam
  9. Seronok tengok sambutan birthday yang meriah macam ni....

    BalasPadam
  10. Selamat ulangtahun kelahiran buat adik ipar kak Amie.. Semoga sentiasa dalam rahmat Allah..
    Mengancam betul pulut kuning dengan peha ayam panggang..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe