Idea Bekal Sarapan Pagi ke Tempat Kerja (12) : Mi Tarik Oats Goreng

5:59 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Hari ini 10 Muharam, juga disebut sebagai Hari Asyura. Buat rakan-rakan pengunjung yang menunaikan puasa sunat pada hari ini diucapkan selamat berbuka. Semga amal ibadat kita diterima oleh Allah SWT. Waktu berbuka puasa di LD  petang ini pada pukul 6:23 minit.

Amie kongsikan bekal sarapan pagi yang dibawa pada minggu lepas,, tapi tak pasti hari apa. Ketika itu teruja mencuba masakan mi tarik. Semangat sungguh pagi-pagi menggoreng mi. Jadi, lengkaplah bekal yang dibawa seperti selalu termasuk salad bubuh thousand islad dressing dan juga buah-buahan.


Bekal Sarapan Pagi (12)


  • Mi Tarik Oats Goreng
  • Salad : Green & Red Coral Lettuce + Avocado + Dada Ayam Rebus + Tomato Ceri
  • Buah : Rockmelon + Anggur Hitam + Pisang Kaki
Mi Tarik Oats Goreng

Salad & The Gang

Buah : Rockmelon + Anggur Hitam + Pisang Kaki

19 comments

  1. Macamana Kak Amie plan nak prepare bekal sarapan pagi apa tiap2 minggu? Kagumnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Amie tidak plan secara formal. Cuma, pastikan setiap hari Ahad kemaskini peti sejuk, dan tambah beberapa jenis salad serta buah-buahan. Sarapan berat (karbohidrat) biasanya mi, nasi goreng, roti, kentang dll memang barang dapur yang kena sentiasa ada. Sebenarnya salad dengan susunan serta warna buah itu yang buat sarapan jadi meriah.

      Padam
  2. Dulu2 wak pun bawak bekal pegi kerja
    Tapi mesti hari2 bekal nasi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti bila tiba masa kena buat kelas tambahan sebelah petang, rasanya saya pun nak bawa bekal nasi juga Wak.

      Padam
  3. sedapnya mi tarik dengan udang tergolek-golek tu. waktu saya menaip ni orang di LD dah selamat berbuka puasa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waktu buka puasa di sana lewat satu jam dari LD kan Sal.

      Padam
  4. Saya goreng megi saja pagi ni untuk anak bujang..hihihi
    Sukanya salad tuuuu...tapi saya tersalah beli dressing dia..ingatkan olive oil + herb..rupanya cuka + apa entah..omak aiii...masam ya ampun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap tu megi goreng.
      Takpe, nanti boleh beli yang lain. Tapi sayang sudah dibeli. Boleh tu guna sedikit, sebab masamkan, tambahlah mayonis dll.

      Padam
  5. Alhamdulillah, menu bekal yang menarik dan berkhasiat.

    BalasPadam
  6. lengkap semua vitamin ada, bila lah dana nak rajin macam akak ni hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh Dana, pelan-pelan biasakan diri.

      Padam
  7. saya bawak bekal duit je. memang dari dulu malas nak renyah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul. Bawa bekal sarapan pagi ke tempat kerja itu pilihan.

      Padam
  8. Cukup berwarna-warni.. Memang menarik..

    BalasPadam
  9. Cukup berwarna-warni.. Memang menarik..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Makkah & Madinah ~Melaka ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Sabah ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puasa Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe