Makan Tengahari di Restoran Sri Titingan Tawau

4:34 PTG

Abang Farid sudah tentu akan mencari makanan laut kalau balik bercuti di LD. Sayangnya restoran kegemarannya tutup pula. Harap-harap dapatlah menjamu seleranya di Tawau pula. Kami bercadang untuk menginap satu malam di Tawau sebelum keesokan paginya hantar Abang Farid dan Aseeyah ke lapangan terbang.  Ini cerita lama, 8 Januari bergerak ke Tawau, dan 9 Januari mereka terbang ke Kuala Lumpur.

Alhamdulillah, tengahari Sabtu itu kami dapat menjamu selera di Restoran Sri Titingan yang terletak di Bandar Fajar Baru, Tawau.

Udang Goreng Butter Kering, menu kesukaan Abang Farid.


Kami memesan satu jug jus mangga.
Sedap, lemak manis!


Sebelum hidangan sampai, Firdaus sempat habiskan semangkuk kecil aiskrim.

Ikan Kukus Halia

Taufoo Telur

Udang Goreng Butter Kering

Ketam Masak Kam Heong
 
Tom Yam Seafood

 
Alhamdulillah. 
Sebelum terbang dapat makan makanan laut.

17 comments

  1. Terbeliak mata Daus belakang jug jug mangga.

    Alhamdulillah, dapat Abang Farid dan Kak Aseeyah menjamu selera makanan laut sebelum terbang ke Malaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap betul jus mangga tu SK. Tu pasal matanya jadi begitu kihkihkihhhh!

      Padam
  2. Alhamdulillah daoat juga makan makanan laut walaupun bukan di restoran favourite

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau di LD, Abang Farid suka makan di Restoran Aman Santai. Kalau di Tawau, inilah restoran yang kami selalu singgah.

      Padam
  3. Daus memang tak boleh dipisahkan dengan kakak Aseeyah nya ya... makan pun di duduk tengah. aduh sedapnya semua menu seafood tu kak oi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah Dana, di mana ada Aseeyah di situlah Firdaus menyelit. Memang sayang sungguh dia.

      Padam
    2. Mesti dia yang paling sedih bila kakak Aseeyah nya kene balik semenanjung kN

      Padam
    3. Selepas Abang Farid check in, saya suruh cepat-cepat masuk di bilik menunggu dengan Aseeyah. Waktu itu Firdaus dah mula banjir, tapi sebab mereka dah masuk dalam kami pun terus keluar dan balik LD. Tak sempatlah nak berdrama air mata hihihiii.

      Padam
  4. Waduh...tergoda sungguh butter prawn tu..
    Jus mangga...🥭🥭🥭
    Daus ni makan boleh tahan juga tapi mantain slim...Ilmu dari aunty SK ke..makan makan kurus🤣

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah rezeki Abang Farid dapat makan seafood sebelum balik Malaya. Kenapa Firdaus jegil mata tu kak Amie. hihi..

    Sedap udang goreng butter kering tu. Suka makan telur goreng halus halus tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saja jew tu buat mata begitu hihihiii.
      Betul tu Fizah, makan telur goreng halus dengan nasi pun sedap!

      Padam
  6. Air mangga itu sangat menggoda selain ketam yang merah.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, sedap betul jus mangga tu. Habis satu jug kami kerjakan.

      Padam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe