ADSENSE

Rabu, 2 Disember 2020

The Keju Black Friday Sale

The Keju Cafe Lahad Datu mengadakan promosi jualan The Keju Black Sale selama 4 hari bermula pada 27 November sehingga 30 November 2020. Sebagai tanda sokongan kepada pemilik cafe (rakan sekerja), Amie pun tunjuk promosi terhad ini kepada Abang Farid. Suka sangatlah dia sebab Amie bayar gunakan akaun bank Amie. Abang Farid order 4 jenis minuman, sudah tentunya untuk mereka 4 beradik. Untuk makanan pula, Abang Farid pilih Nasi Goreng Ayam Butter untuk dirinya, dan Lamb Black Pepper + Nasi Putih untuk Fuad.  

Warna-warni pula minuman yang Abang Farid pesan. Ada warna milo, hijau, biru dan pink. Selera anak-anak remaja! Kita pun tak tahu apa nama minuman ini.

Beli 3 TALL CUP, TALL CUP ke-4 hanya perlu tambah RM1. Total RM16 untuk 4 cup. (NP: RM20)

Lamb Black Pepper + Nasi Putih RM16.15 (NP: RM19)

Nasi Goreng Ayam Butter RM7.65. (NP: RM9)


Maknanya, dalam tempoh promosi itu, harga diturunkan sebanyak 15%.  Abang Farid kata Nasi Goreng Ayam Butter sangat sedap, dan dia nak order lagi. Order selepas promosi, normal price menjadi RM9 ye Abang Farid.

20 ulasan:

Farrah MF berkata... Reply To This Comment

Memang berwarna-warni minuman mereka 😀

Sha Mohamed berkata... Reply To This Comment

Tengok gambar tu pun nampak mengancam ayam butter nya..

Nur berkata... Reply To This Comment

Wah, macam-macam color minuman. :)

Azhafizah MN berkata... Reply To This Comment

menarik betul air warna warni. Harga pun boleh tahan murah juga tu. Menu nasi pun sedap!

Seri Kandi Di Tanah Jauhar berkata... Reply To This Comment

Eh, murah sangat ni dan nampak sungguh menyelerakan

Nor Azimah Ali berkata... Reply To This Comment

Sedapnya nampak air tu kan, berwarna warni. Ada terbaca kat mana ntah..katanya kalau nak cari air minum bermcam kaler boleh cari kat Msia, hihi.

SalbiahM berkata... Reply To This Comment

Nak tau jugak air warna biru tu perasa apa

Sunah Sakura berkata... Reply To This Comment

saya tergoda nengok lamb tu...nyum nyummm

Kakmim berkata... Reply To This Comment

mmg hipster sgt air tu kalerful je... hihihi

Amie berkata... Reply To This Comment

@Farrah MF Ya, minuman anak remaja jaman now...ahaks!

Amie berkata... Reply To This Comment

@Sha Mohamed Banyakkan, nasi goreng dan ayam butter tu.

Amie berkata... Reply To This Comment

@iamaSlowRunner Anak-anak suka warna-warni. Meriah agaknya kalau diminum tu.

Amie berkata... Reply To This Comment

@Azhafizah MN Ya, harga minuman tu memang dah cukup murah. Jadi, tak mahu terlepas promosi.

Amie berkata... Reply To This Comment

@Seri Kandi Di Tanah Jauhar Kan. Murah betul. Potongan 15%.

Amie berkata... Reply To This Comment

@Nor Azimah Ali Malaysia memang penuh citrawarna... ahaks!

Amie berkata... Reply To This Comment

@SalbiahM Air biru tu perisa mint.

Amie berkata... Reply To This Comment

@Sunah Sakura Sama macam saya juga ni, hantu lamb hihihiii.

Amie berkata... Reply To This Comment

@Kakmim Betul tu. The Keju itu pun memang cafe konsep hipster.

TukangKebun berkata... Reply To This Comment

Goreng butter anak muda memang suka.

Dunia Zumal berkata... Reply To This Comment

Terliur nampak air-air tu