Rose Chryshantemum Tea & Coconut Pineapple Biscuits

9:40 PTG

Entri sebelum tidur. 

Jom sembang-sembang di dapur sambil hirup teh bunga ros yang sangat harum aromanya! Rasa seperti berada di taman bunga pula. Lepas itu kita cari tin biskut. Sambil hirup teh, sambil kunyah biskut!


Jumpa biskut kelapa berinti jem nanas dalam tin.
Nampak cantik pula biskut ini. 

Coconut Pineapple Biscuits ( Biscuits with Pineapple Jam)

Sudahlah cantik, rasanya pun sangat sedap!  Macam makan tart nanas pula. Serasi betul digandingkan dengan teh bunga ros!

Rose Chryshantemum Tea

Malam ini langit gelap gelita, tanpa kerlipan bintang dan sinaran sang rembulan. Teringat lagu Broery Marantika : Biarlah Bulan Bicara:

Bulan sabit yang jatuh di pelataran
Bintang redup tanpa cahaya gemintang
Langkah tanpa arah, sesat di jalan yang terang
Aku yang terlena, dibuai pelukan dosa

Cukuplah serangkap lirik lagu sahaja. Nanti ada yang termenung, tak lena tidur sampai ke pagi... hiks!

10 comments

  1. mesti lena tidur pekena teh bunga yang menyegarkan tu.

    BalasPadam
  2. Aroma teh yang buat mudah tidur lena.
    Cute biskut tu.

    BalasPadam
  3. Aroma tu saya pun suka kak amie. Comelnya biskut. Tak pernah nampak. Boleh share jenama apa tu kak amie? Menarik pulak kalau di'gambar'kan.

    Kalau rasa macam tart nanas sedap tu. Fav tart nanas :)

    BalasPadam
  4. sesuai tu kak dua hidangan tu, lepas tu biskut nenas tu pun memang cantik... nostalgia

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    memang sedap mengunyah sebelum melelapkan mata, kena pulak Rose Chryshantemum Tea berganding dengan Coconut Pineapple Biscuits, fuhh meamgn jjadi" tapi tu lah.. amalan makan sebelum tidur ni cepat menambah berat badan ..ye ke? hehehe

    BalasPadam
  6. Cantik biskut tu bila dijadikan subjek gambar.. dihiasi bunga..

    BalasPadam
  7. rose tea to i love but pineapple biskut tu is a big NO utk atie.... takleh terima tekak

    BalasPadam
  8. subhanallah... cantik biskut tu bila ada teknik mengambil gambar... minum teh ros sambil dgr lagu broery tu fuhhh... mmg layan

    BalasPadam
  9. Memula ingatkan biskut tu bunga untuk buat teh.. Hihihi

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe