Pesona Kek Lapis Sarawak - Sedap Sampai Lupa Kira Kalori!

11:50 PG

Bismillahirrahmanirrahim.
Biar menyesal beli, jangan menyesal tak beli!

Maka memboronglah kami dari petang sampai ke malam, mencari dan memilih-milih Kek Lapis Sarawak. Tempat yang kami singgah ialah:
  • Kek Lapis Sarawak Siti Payung - Ground Floor Lot 1314, Miri Waterfront Commercial Centre, Miri
  • Kek Lapis Sarawak - Permaisuri Imperial Mall



Melihat pelbagai jenis, warna dan aneka corak Kek Lapis Sarawak, bukan sahaja mata jadi rambang tapi sampai terjuling-juling hendak memilihnya!



Miri di waktu malam.



Miri di kala petang.



Waktu petang, kami menjamu mata dan melontar RM di Kek Lapis Sarawak Siti Payung. Siti Payung menawarkan lebih daripada 20–25 pilihan perisa dan corak, termasuk kek roll seperti:
  • Chocolate Cheese Roll
  • Strawberry Almond
  • Oreo
  • Durian
  • Mint Chocolate
  • Cadbury
  • Pandan
  • Blueberry Roll
  • Masam Manis
  • Hazelnut
  • Mint Chocolate, dan pelbagai lagi.
Kek Lapis Sarawak biasa berharga sekitar RM18.00 manakala Kek Lapis Roll Premium RM28.00. Kek mampu bertahan selapa 7-10 hari suhu bilik, 3 bulan di chiller dan 6 bulan jika dibekukan.

Kek Lapis Roll

Kek Lapis Biasa



Siapa tak rasa seronok, dapat makan kek lapis pelbagai macam. Lepas itu memborong terus!

Tester- Pelbagai perisa Kek lapis Roll di Kek Lapis Sarawak Siti Payung.

Menjelang malam kami ke Permaisuri Imperial Mall pula. Di sini kami dapat menghidu pelbagai aroma Kek Lapis Sarawak yang pelbagai. Sekali lagi kami melontar RM! Bukan mata sahaja yang semakin juling, kepala pun jadi pening hendak memilih yang mana satu idaman kalbu.


Kita jamu mata sajalah dengan gambar-gambar pelbagai jenis Kek Lapis Sarawak di bawah ini.





Yang hitam itu kek belacan.







Ya ampun!
Ada Kek Lumut.
Ada Kek Belacan!







Dalam sibuk-sibuk memborong Kek Lapis Sarawak, Nano tidak putus asa mencari tebaloi tapi tak juga ditemui! Nampaknya tidak ada rezeki Nano untuk makan tebaloi. Mungkin tebaloi tidak ada di Miri.

Google - Tebaloi

2 comments

  1. Kalori tu apa Kak Amie? Ahak 😆
    Kita yg tengok gambar pun juling sekali nampaknya. Mesti byk RM yang terbang ye Kak Amie hihi...

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Morocco (Casablanca - Marrakech - Rabat - Chefchaouen - Tangier - Fes) ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Sarawak ~Saudi Arabia ~Selangor ~Sepanyol (Algeciras - Granada - Cordova - Seville - Toledo - Madrid) ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Trip SPM : Sepanyol-Portugal-Morocco ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Moroccan Food Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Sumber Telur Tempahan Vetnamese Food Western Food Wordless Wednesday

Subscribe