Sarapan Pagi Sambil Menikmati Keindahan Teluk dan Laut Adriatik

3:40 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.

Dewan makan di Hotel Jardan kelihatan luas dan sangat selesa. Ramai pelancong dari negara Korea sedang menikmati sarapan bersama kami. Kami bukan sahaja disajikan dengan pelbagai jenis menu sarapan tetapi juga dihidangkan untuk menjamu mata dengan pemandangan indah Laut Adriatik yang dapat dilihat melalui tingkap!

Selamat pagi Neum!


Pemandangan teluk, gunung-ganang dan Laut Adriatik.



Antara buah-buahan yang disajikan termasuklah buah epal dan buah kiwi.


Selain itu, ada juga buah pisang.


Hirisan tomato dan daun salad. Manis rasa buah tomato di sini.


Ada pelbagai jenis roti.



Turut disediakan pelbagai pilihan jem, madu dan sebagainya.


Ada telur rebus.


Ada telur goreng mata dan telur hancur.


Keju begini Amie selalu nampak dalam hidangan di Turkey.


Ada chicken slice.


Ada beef & chicken sosej.


Ada corn flakes & coco crunch.


Ini yang paling kita suka! Ada tiga jenis jus buah segar:
Nanas.
Apple.
Orange.


Jom sarapan. Alas perut memang sangat perlu sebelum meneruskan perjalanan.


Apabila hanya mengambil sedikit sarapan begini, memang perut akan menjadi pedih menjelang pukul 11 pagi. Tambahan pula biasanya waktu makan tengah hari pun asyik terlewat! Manalah kenyang makan sehelai daun salad dengan sehiris tomato, sebatang sosej ayam dan dua hiris sosej daging!


Kita ambil  sekeping roti!


Dan tambah lagi chicken slice dengan keju, satu hirisan beef sausage, daun salad dan sehiris tomato. Harap kenyanglah.


Sebelum meninggalkan dewan makan, minum lagi segelas jus epal.


Dan ambil sebiji pisang dan sebiji telur rebus.
Nanti kalau perut lapar dalam bas, bolehlah makan.



Dalam beg sandang sudah sarat dengan tisu basah, tisu kering, keropok dan kacang!


Keropok dan kacang ini dbeli dalam perjalanan dari Bihac ke Jajce ketika bas berhenti di stesen minyak Podbrdo.



Pintu masuk ke dewan makan Hotel Jardan.

Seperti biasa, selepas kami selesai sarapan Lucy dan Nancy baru muncul dan duduk semeja dengan kami. Kami minta izin untuk tinggalkan dewan makan dan mengheret beg menuju ke bas.


Aksesori di pintu masuk Hotel Jardan.



11 comments

  1. banyak buahan segar boleh pilih nk mkn alas perut

    BalasPadam
  2. Ambik telur rebus tu 5, 6 biji buat sarapan tentu kenyang
    Kena ada toyulah baru ngam

    BalasPadam
  3. Lucy & Nancy tu sejiwa lambat ek. Kalau sy dpt member jenis lambat, rasa panas jer telinga 😂

    BalasPadam
  4. Hehe memang tidak kenyang. Selalu ambil yogurt banyak-banyak buat makan dalam perjalanan.

    BalasPadam
  5. Nampak sihat, pilihan sarapan yang disediakan. Jus buah pun ada. Banyak kudap-kudapan ye, dalam beg. :)

    BalasPadam
  6. Menarik mesin jus tu, ada jus nenas lagi.. best2

    BalasPadam
  7. wahhh bet ni!
    macam macam ada..

    tapi kalau ada nasi lemak lagi nikmat kan kak?
    hehehe

    boleh tak kita tapau makanan ni diam-diam kak? ;-)

    BalasPadam
  8. Saya sukaaa jenis2 hidangannya 😍😍. Apalagi ada banyak buah pula. Saya tak terbiasa sarapan Krn rutin intermittent fasting. Tapi saat traveling saya usahakan sangat utk sarapan supaya kuat nak jalan kemana2 😄

    BalasPadam
  9. Seronoknya jamu mata pagi pagi melihat keindahan laut dan gunung-ganang di luar tingkap. Setuju tu kak Amie, portion begitu memang akan cepat lapar sebelum sampai waktu makan tengahari. Dia nak kena makan nasi juga pagi². Sampai petang pun boleh tahan lagi.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe