Cendol Klasik

7:10 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Tengah hari tadi jalan-jalan cari makan tapi tempat yang dituju tutup pula. Cari tempat makan yang lain. Sudah sampai, penuh pula. Cari tempat lain lagi. Eh, barangkali masih cuti raya, kata Encik Suami apabila melihat banyak restoran masih tutup.

Malas hendak pergi ke tempat yang lebih jauh, akhirnya singgah gerai beli Cendol Klasik.

Cendol Klasik RM9.90 sen.

Cencol Klasik

Namanya Cendol Klasik tapi santannya tak klasik. Guna susu. Ini yang tak sabar nak terbang balik kampung cari cendol! 

16 comments

  1. alololo...panas panas macam ni kena cendol...memang ngam dengan tekak...tapi tu la...saya juga lebih suka santan ori fresh baru la cendol kan cikgu...

    BalasPadam
  2. craving for cendol lak tengok ni. sini sedap cendol nya, msh byk yg guna gula apong

    BalasPadam
  3. Nampak sedap dah tu, kalau guna santan lagi sedap tu...

    BalasPadam
  4. potong mood sikit bila tak guna santan hehehe

    BalasPadam
  5. pekena time panas2 gini mmg nikmatttttttt

    BalasPadam
  6. tengok rupa dah menggoda tapi kalau pakai susu dah terus lain rasanya, lemaknya kurang la kak sedap santan jugak kan

    BalasPadam
  7. Tak nampak ais parut? Sejuk lagi best!

    BalasPadam
  8. Alamak, terliur tengok. Haritu balik pilah nak mencendol pun kedai tutup. Musim raya ni banyak kedai yang masih belum dibuka.

    BalasPadam
  9. Sedap nya Cendol masa cuaca panas2 ni.

    BalasPadam
  10. wahhh nikmatnya dpt makan cendol time panas2 ni..

    BalasPadam
  11. Walo guna susu tapi terlihat sedap kak Amie 🤣😄. Saya suka cendol pakai santan, tapi pernah coba yg susu enak juga. Tergantung topping lah juga 🤭

    BalasPadam
  12. Sedap ke cendol guna susu? Tapi jika puding sago, sy suka guna susu, hehe.

    BalasPadam
  13. Cendok klasik ni dah macam cendol Kg Ulu kat melaka...x pernah makan cendol.letak susu

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe