Biskut Sampan Premium by Kak Yong Cookies

6:21 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Minggu lepas, selepas meraikan ulang tahun Jusna di Home Steak Home, kita singgah cari barang dapur di Eco Fresh Sri Perdana. Terjumpa Kak Yong, sifu masakan kami di situ. Lama sungguh tak jumpa sejak PKP Mac 2020. Kebetulan Firdaus ada sama. Kak Yong tanya, Firdaus suka makan biskut apa. Nanti Kak Yong buatkan.

Empat hari kemudian, Cikgu Kevaran beritahu Kak Yong ada kirim sesuatu. Ya Allah! Kak Yong kirim biskut sampan untuk Firdaus dan sebungkus bread rusks @ biskut kering bercheese.


Biskut Sampan

Tak sempat belajar buat biskut sampan disebabkan pelbagai kekangan untuk menghadirinya.


Biskut Sampan ini sangat sedap. Kak Yong gunakan bahan premium.


Roti Kering Cheese pun sudah habis, Encik Suami makan setiap hari.


Gambar biskut / kuih kenangan sewaktu menghadiri kelas masakan.


Moga ada kesempatan untuk menuntut ilmu kulinari bersama sifu kesayangan KAK YONG'S COOKIES.

14 comments

  1. Biskut rare tu, Kak Amie. Sy teringat masa sekolah dulu, cikgu bawakan biskut sampan ni utk kami makan di kelas.

    BalasPadam
  2. Macam sampan keliling pulau pulak... nice!

    BalasPadam
  3. biskut sampan tu wajib ada bila hari raya.. mak usu balik kuching mmg akan bawa balik... hehehe... kalau kat sarawak xde biskut sampan ni... ni mmg signature sabah

    BalasPadam
  4. wahh.. biskut sampan.. bestnya. tapi mahal betul sekarang

    BalasPadam
  5. wahh biskut sampan ni antara biskut lejen juga ni!

    BalasPadam
  6. biskut sampan ni selalu nampak tapi tak pernah try..sedap yeak...

    BalasPadam
  7. Rezeki Firdaus!
    Biskut legend ni biasa ada dimeja semasa hari raya.

    BalasPadam
  8. selamat hari raya kak amies...eh ehhh hahahaa

    BalasPadam
  9. untung Daus, sedapnya biskut sampan tu... nampak isi atasnya banyak pulak tu

    BalasPadam
  10. banyaknya biskut sedap rasa dh dkt nk raya pulak

    BalasPadam
  11. Ini sih, ga usah dibilang sedap, dari penampakan saja dah terlihat premium , buttery dan pasti enaaak 😍😍😍😍😍🤤. Kak yong's ini ada toko di Sabah tak kak? Atau harus order dulu? Rasanya plan saya ke Sabah Serawak memang harus jadi lah. Kuliner di sana nampaknya tak bisa ditunda buat dicoba 🤣😄.

    BalasPadam
  12. Macam dah kurang nampak biskut sampan ni. Kira dah tahap legend biskut ni dah. Hampir lupa dah rasa biskut ni. Guna bahan premium dah pasti extra sedap. Tapi tart nanas tetap menjadi pujaan hati.

    BalasPadam
  13. Premium ye..cantik dan nampak sedap

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe