Makan Bihun Sup & Sayap Ayam Panggang di Bawah Kolong

11:03 PG

Bismillahirrahmanirrahim.
Masih cerita lama, cerita sekitar cuti Tahun Baru Cina 24 Januari 2023. Kami dalam perjalanan pulang dari Kota Kinabalu ke Lahad Datu melalui jalan darat. Seperti biasa, singgah di Kundasang untuk alas perut. Ketika itu hujan agak lebat. Sejuk!
Kami masuk ke restoran bawah kolong (bawah rumah), dan memesan tiga mangkuk bihun sup campur ayam dan daging. Hirup kuah sup panas di kala suhu dingin memang terbaik! Apabila tiba ke meja, menu yang sama dipesan, rupa parasnya nampak berbeza.... ahaks!
Encik Suami turut memesan sayap ayam panggang di gerai hadapan restoran.

  • Bihun Sup Campur Ayam & Daging
  • Sayap Ayam Panggang

Firdaus tak sabar menunggu hidangannya sampai ke meja.

Bihun Sup Campur Daging & Ayam


Bihun Sup Campur Daging & Ayam

Sayap Ayam Panggang

Jom makan. Selepas ini kami hendak mencari buah-buahan dan sayur-sayuran pula.

7 comments

  1. Nampak sedap tu.. besar gak tengok portion sup tu ya

    BalasPadam
  2. Ya allah...sedapnya semua makanan tu..syaap ayam panggang..baru ni ada beli tapi x sedap..manis dan x fresh dah...mana nak cari yang sedap kat NS ni x tau la

    BalasPadam
  3. sedapp hirup sup panas2, tp sgt besar mangkuknya amie☺️kalu ciknur kena kongsi berdua

    BalasPadam
  4. sedapnyaaaaa👍👍👍saya terus teringat sayur goreng MAHA SEDAP masa singgah ranau dulu. sites kak smpi skrg terasa kesedapan sayur goreng tu

    BalasPadam
  5. Merpati dua sejoli ni kembali terbang bertiga @ LD...
    Seronoknya Daus baba dan mommy dah kembali ke sisi

    BalasPadam
  6. Mengapa bekasnya lain? Hehe tidak cukup mangkuk sama.

    BalasPadam
  7. Sayap ayam panggang tu menyelerakan sungguh

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe