ADSENSE

Ahad, 25 Oktober 2020

Hari Minggu Yang Meletihkan

Dari awal pagi hingga menjelang senja, ke sana, ke sini, buat itu dan ini, dan sekarang baru dapat duduk berehat. Kebetulan ada jiran, anak buah dan kakak ipar datang melawat Encik Suami petang tadi, jadi layan dahulu tetamu di petang hari. Terima kasih Abang Farid, bantu cuci pakaian, tapi tuala dapur dan lap kaki kita yang cuci... ahaks! Fuad ada kuliah online sehingga petang. Tengahari turun ke dapur, makan nasi lauk ayam masak kari hasil air tangan Abang Farid. Menjelang petang, Encik Suami meminta Fuad uruskan hal-hal kerja yang berkaitan dengan invoice. Fairuz pula, oleh sebab berkawan baik dengan anak orang politik, katanya hendak membantu agihkan bantuan makanan kepada murid yang terlibat di sekolahnya.

Jemput minum petang.

Teh lemon panas.


Jom jamu mata dengan kuih tart nanas dan biskut keladi.

Hari ini rasa agak letih. Esok pagi kena hantar Encik Suami ke klinik. Pukul 2 petang ada google meet. Malam ini tidur awal, kumpul tenaga untuk teruskan rutin hidup esok hari. Sekian. Selamat malam.

23 ulasan:

NA berkata... Reply To This Comment

Cantik pinggan bunga ros itu. Kuih tart pun cantik bentuk.

Dunia Zumal berkata... Reply To This Comment

Selamat malam dan selamat berehat sis. Semoga dipermudahkan segala urusan esok...

Warisan Petani berkata... Reply To This Comment

Selamat beristeri rehat.
Harap2 en suami cepat sembuhnya

Luiz Gomes berkata... Reply To This Comment

Boa tarde Amie. Tudo parece ser delicioso.

Ujie Othman berkata... Reply To This Comment

Cantiknya lahai kuih tart Amie.
Biskut keladi...belum pernah tau/makan.

TukangKebun berkata... Reply To This Comment

Best nya macam minum high tea.

Atie Zieya berkata... Reply To This Comment

raya lambat lagi ni, dah terliur tgk tat nenas tu huhuh

SalbiahM berkata... Reply To This Comment

Nampak sedap tat nenas. Lagi2 bila ada beri biru segar atasnya. Semoga dipermudahkn urusan

Himawan Sant berkata... Reply To This Comment

Ikut mendoakan kesembuhan untuk suaminya kak Ami.
Minum vitamin untuk menghilangkan rasa lelah setelah banyak kesibukan, kak.

digipsarc berkata... Reply To This Comment

Looks fresh and sounds delicious.
We've recently launched the site roferro.com; Roferro Crunchy Cornflakes is a healthy balanced breakfast with lot of nutrition benefits.
We noticed that you have lots of delicious recipes on your blog and would like to suggest you have a look at our site: https://roferro.com/
If you have any questions, don’t hesitate to contact us on digital@roferro.com . Hopefully your food blog will be up there in the top!
Warm regards,
Jyoshna

digipsarc berkata... Reply To This Comment

Looks fresh and sounds delicious.
We've recently launched the site roferro.com; Roferro Crunchy Cornflakes is a healthy balanced breakfast with lot of nutrition benefits.
We noticed that you have lots of delicious recipes on your blog and would like to suggest you have a look at our site: https://roferro.com/
If you have any questions, don’t hesitate to contact us on digital@roferro.com . Hopefully your food blog will be up there in the top!
Warm regards,
Jyoshna

Amie berkata... Reply To This Comment

NA,
terima kasih.

Amie berkata... Reply To This Comment

Zumal,
terima kasih. In shaa Allah segalanya akan berjalan lancar.

Amie berkata... Reply To This Comment

Warisan Petani,
terima kasih Wak.

Amie berkata... Reply To This Comment

Luiz,
Thank you.

Amie berkata... Reply To This Comment

Uji,
macam-macam bentuk tart kan.

Amie berkata... Reply To This Comment

Tukang Kebun,
high tea di dapur

Amie berkata... Reply To This Comment

Atie,
Heheee... Beraya dululah ye.

Amie berkata... Reply To This Comment

Salbiah,
banyak orang suka tart nanas.

Amie berkata... Reply To This Comment

Himawan,
terima kasih atas doanya Pak.
Ya, ada ambil vitamin, tapi ketika sibuk adakalanya terlupa.

Dunia Zumal berkata... Reply To This Comment

Aamiin

Siti Yang Menaip berkata... Reply To This Comment

seksi nampak tart nanas tu.. akak ada amek order x ?
kalau ada bgtau saya yaaaa.. nakkk..

Azhafizah MN berkata... Reply To This Comment

samalah kak. lately agak memenatkan. takpe, kita tetap teruskan buat kerja mana termampu. sedapnya tart nanas. lama tak makan.