Sarapan Pagi di Sento Hotel

9:39 PG

Pagi Jumaat bersamaan 21 Ogos 2020, kami memulakan hari dengan bersarapan di Sento Hotel. Kupon sarapan hanya untuk dua orang, dan 2 orang lagi perlu dibayar dengan harga RM12 setiap seorang. Menu sarapan pagi perlu dipesan di kaunter, dan hanya ada 4 pilihan sahaja iaitu nasi lemak, mee goreng, mee goreng dan American breakfast. 

Amie pilih American breakfast. Telur goreng mata kerbau, 2 keping roti, kacang panggang dan dua hirisan sosej yang terlindung di bawah roti.

Fairuz meminta set nasi lemak. Comel jew hidangannya, dilengkapi dengan telur goreng mata sebelah, hirisan timun dan sosej, sambal serta kacang tanah dan ikan bilis goreng.

Firdaus memang suka makan mee atau mee hoon goreng. Pagi ini nampak sangat berselera makan mee hoon goreng! Barangkali keletihan, dan tidur nyenyaknya malam tadi membuatkan perutnya kembali lapar! Kumpul tenaga semula ye dik, sebab kita nak jalan-jalan lagi selepas ini.

Encik Suami dengan mee gorengnya!

Bujang Fairuz kata, nasi lemak sedap tapi tak boleh tambah! Nikmat makan sedap sudah tentulah yang sedikit.... ahaks!

Jemput sarapan pagi!

Kami duduk di bahagian luar. Sambil menunggu sarapan pagi tiba di meja sempat rakam pemandangan sekitar.

Tidak banyak bangunan tinggi di sekitar Keningau.

Tenang-tenang saja!





Selesai sarapan pagi, kami segera turun ke bawah dan akan bertemu ahli kumpulan untuk meneruskan perjalanan. Masing-masing menginap di tempat yang berbeza, dan rakan dalam van menginap di homestay.

Keluar dari pintu hotel, akan terlihat beberapa buah restoran, nun di hujung sekali kalau tak silap Restoran Fazierah dan gambar di bawah ini terletak di sebelah kanan bahagian hadapan hotel.

Di sebelah hotel ada 7/11 dan di sebelahnya lagi ada Best Friend Cafe. Dari petang hingga ke malam kelihatan ramai pengunjung memenuhi Best Friend Cafe ini.


Keesokan paginya, hanya Amie bersama Encik Suami bersarapan di hotel. Fairuz dan Firdaus bersarapan di luar. Kami memilih nasi lemak set comel itu!

Jemput sarapan!

Entri berkaitan perjalanan Lahad Datu - Tambunan - Keningau - Tenom - Kundasang:

3 comments

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe