Sarapan Pagi di Gardens Condominium

8:23 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Minggu lepas, ketika ini kami berada di Gardens Condominium Bundusan. Syukur Alamdulillah, dapat meluangkan masa bersama Fairuz walaupun hanya seketika. Sempat masak untuk makan malam, dan keesokan paginya dapat hidangkan sarapan sebagai alas perut sebelum Fairuz dan Haziq keluar bekerja.

The Gardens Condominium.


Amie goreng cucur jagung campur udang, makanan kegemaran kami sekeluarga.


Goreng juga sebungkus bihun.



Ada cucur jagung dengan udang, bihun goreng, keropok ikan dan dilengkapi dengan hirisan limau sunkist.


Terasa seperti berada di dapur sendiri.


Tidak dilupakan, semangkuk kecil sambal tomato sebagai pencecah cucur dan keropok ikan. Sambal tomato ini Amie masak khas dari Lahad Datu di bawa ke Kota Kinabalu.


Selepas bersarapan, masing-masing bersiap sedia dengan tujuan yang dirancang. Fairuz dan Haziq meneruskan kerja menghantar ikan, dan kami tiga beranak bergerak ke rumah Abang Aznan di Taman Farmosa. Di sana kami berkumpul sebelum bergerak bersama-sama menuju ke Zoo Lok Kawi.

11 comments

  1. Wah..kak Amie memasak bagai di rumah sendiri. Rajin.

    BalasPadam
  2. Meriah dan nampak sedap hidangan paginya

    BalasPadam
  3. Amboiii... Meriah dan sedap² betul sarapan pagi Amie ye... Yummy!

    BalasPadam
  4. Wah ..pakej penginapan bersama sarapan...hihihi
    Alhamdulillah,pasti Fairuz dan Haziq juga seronok dapat merasa air tangan mommy

    BalasPadam
  5. cucur jagung + udang...sedap tu..

    BalasPadam
  6. Sedapnya cucur jagung makan panas-panas...

    BalasPadam
  7. Meriah meja dgn sarapan pagi air tangan Kak Amie. Bahagia la Fairuz & Haziq makan pagi tu kan.
    Ingatkan The Gardens di Mid Valley KL hehe.

    BalasPadam
  8. Sambal tomato kak amie tu SA cuba belajar buat x menjadi la kak amie...apa kata kak amie jual...hehehehe....

    BalasPadam
  9. Bihun Kak Amie sentiasa nampak tempting. Alhamdulillah dapat juga Fairuz merasa masakan mommy yang dah lama ditunggu tunggu tu.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe