Jalan-Jalan Cari Makan di Restoran Anggerik Bandar Tabanak

8:20 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Hari ini berkesempatan meraikan ulang tahun rakan sekerja merangkap geng kaki jalan, Jusna.  Sekadar meluangkan masa bersama, sambil menikmati hidangan dan mengambil kesempatan untuk sembang dan gelak  ketawa. Lupakan seketika segala yang mencengkam jiwa. Rehatkan minda dan tenangkan jiwa.

Kami ikut sahajalah makan di tempat yang dipilih oleh Nano iaitu d Restoran Anggerik yang terletak di Bandar Tabanak, Lahad Datu.



Selamat ulang tahun kelahiran buat Jusna. Moga sentiasa sihat, dan dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.


Antara hidangan yang dipesan termasuklah nasi dan bihun goreng.

Fresh Orange

Jusna : Nasi Goreng Daging

Dar: Nasi Goreng Seafood (Seafood menyorok di bawah nasi goreng).

Amie: Bihun Goreng Udang (Udang menyorok di bawah bihun).

Kam: Mi Goreng Basah

Nano: Wan Tan Hor


Sesibuk mana pun, kami tetap mencari dan meluang sedikit masa untuk meraikan hari istimewa sahabat kaki jalan... ahaks!

Happy Birthday Jujus yang Manis!



15 comments

  1. Happy birthday Jujus yang manis..
    Warna kek matching dengan baju Cikgu Amie. la🥰
    Terliur nasi goreng daging birthday girl tu..
    Mee goreng basah Kam betul-betul basah lencun...dah macam mee ladna..Baru la betul -betul basah🤣

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, sampai saja nasi goreng daging di hadapannya terus saya tegur: Banyaknya daging! Saya pulak yang terliur.
      Itulah rupa mee goreng basah di LD.

      Padam
  2. Assalamualaikum kak amie, best kan dapat gader² macam tu... Me time gitu. Makanan pun sedap² semua

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah kesempatan yang tidak mungkin kami lepaskan. Sesekali santai bersama rakan di hari istimewanya.

      Padam
  3. Sy suka Bihun Goreng Udang, Kak Amie. Selamat hari lahir untuk Cik Puan Jusna yang manis. Warna keknya mengancam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap tu bihun goreng udang kita. Habis licin kita makan. Rupanya banyak udang bersembunyi di bawah bihun.

      Padam
  4. berselera tengok kek warna purple tu. sweet macam orang yang sambut birthday tu jugak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun suka kek tu, luar perisa keladi, dalamnya red velvet. Tak muak.

      Padam
  5. nampak sedap semua menu tu kak oi, nasi goreng penuh isi memacam ada, kek itu pun cantik warnanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menu simple tapi nampak sedapkan Dana. Semuanya panas belaka.

      Padam
    2. tapi isi banyak kak, puas hati lah nengoknya

      Padam
  6. Selamat Hari Lahir Cikgu Jujus. Comel namanya. Meriah majlis sambutan dengan menu menu sedap.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe