Idea Bekal Sarapan Pagi ke Tempat Kerja (23) Angel Hair Pasta Sos Bolognese with Chicken Meatball

4:30 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Berehat seketika dari menyiapkan kerja-kerja hakiki yang dibawa pulang ke rumah. Kita cerita dahulu bekal sarapan pagi tadi. Kali ini Amie bawa bekal Angel Hair Sos Bolognese with Chicken Meatball. Amie 'fusion' kan menu. Kakak kita yang pernah bekerja di luar negara dan tinggal lama di Brazil, New York dan Paris selalu kongsikan menu masakan barat. Katanya, kalau lidah tak dapat terima masakan barat, boleh ambil idea dan olah ikut cara kita. Jadi, jangan takut sediakan kuah bolognese ditambah cili untuk rasa pedas. 
Jadi, malam tadi kita pun masaklah sos tomato, tambah cili kisar untuk rasa pedas, tambahkan  chicken meatball saja. Bangun pagi hanya perlu rebus angel hair dan panaskan semula sosnya. Tidaklah menunggu lama untuk menyiapkannya. Salad dan buah memang kita sudah sediakan sebelah malam dan simpan dalam peti sejuk. Kita suka bawa salad lebih sebab boleh makan bersama kawan-kawan di kantin. Biasanya mereka akan ambil daun salad dan makan dengan makanan yang dibeli seperti bihun atau mi goreng. Hari ini kita bawa buah anggur dengan buah mata kucing. Kita makan dengan Herryoel, Shinee, Michelle Franciska,  Deevina, Daniel, Oliver, Mark... sekadar menyebut beberapa nama. Siapa agaknya nama-nama yang kita sebutkan ini?

Bekal Sarapan Pagi (23)

  • Angel Hair Sos Bolognese with Chicken Meatball
  • Salad : Lalique Crystal Lettuce + Baby Butterhead + Limau Bali + Kobis Ungu
  • Buah : Mata Kucing + Anggur Merah

Angel Hair Sos Bolognese with Chicken Meatball

Salad & The Gang


Buah Mata Kucing + Anggur Merah

9 comments

  1. baru2 ni kawan ajar buat kuah spaghetti. senang rupa2nya. klu kesuntukan masa, saya pun suka rebus angel hair sbb 2 minit je dah masak.

    BalasPadam
  2. Anak-anak menggemari pasta bolognese tapi saya lebih suka olio oglio sebab suka pedas.
    Lepas ni boleh tiru idea tambah cili dalam bolognese..Salad oh salad...untungnya nama yang disebutkan tu dapat merasa salad idaman saya...hihihi

    BalasPadam
  3. This post is really helpful because I was searching that kind of cooking post that you posted and i am really happy and suggest my friends to visit once, Now it's time to avail HALFCASTE CREAM SET for more information.

    BalasPadam
  4. Iman peminat sos bolognese. Tapi, mak Iman lama tak masak, lain kali boleh letak cili la nak bagi pedas2.

    BalasPadam
  5. Ada rasa pedas tu baru sedap ikut selera kita. Kita buat dia kan.

    BalasPadam
  6. geram tengok salad limau bali akak tu

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe