A Fiery Lunch at Nando's KLIA2

7:55 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Hari Jumaat malam Sabtu bersamaan 17 Oktober 2025, sempat balik kampung jumpa Bonda. Terkejut sungguhlah Bonda dengan Wak Niah melihat kita di depan mata dengan Abang Farid, Aseeyah dan Hamzah! Kita memang tak mahu beritahu nak balik sebab nanti Bonda dan Wak Niah sibuk hendak memasak. Lagi pun kalau kapal terbang lewat, tertunggu-tunggu pula mereka. Wak Niah belum sihat sepenuhnya, dan masih berkerusi roda.

Waktu subuh, terbau aroma tumisan dari dapur. Entah apa yang Wak Niah masak. Hamzah pula asyik berlari-lari keluar bilik masuk bilik, keluar dapur masuk dapur! Pagi itu kami sarapan bihun goreng dan sandwich air tangan Wak Niah.

Pukul 10:00 pagi kami berangkat ke KLIA2. Hampir pukul 12:00 tengah hari kami tiba di lapangan terbang.
Seperti biasa, Abang Farid memang hendak makan di Nando's!
Ikutkan sajalah.


Bau ayam panggang berempah dan suasana santai dengan aroma peri-peri yang menjadi kegemaran Abang Farid memang menggoda selera. Biarlah Abang Farid yang membuat pesanan.

Amboi! Bukan main lagi cucu kita menunggu hidangan disajikan.


Abang Farid memilih Family Platter, hidangan besar yang sesuai untuk dikongsi bersama. Satu ekor ayam peri-peri dipanggang sempurna dengan rasa pedas dan berasap, disajikan bersama kentang goreng, dan jagung bakar. Seronok rasanya dapat memilih bahagian ayam kegemaran sendiri. Ada bahagian dada dan bahagian peha.

Selain jagung bakar dan Kentang goreng, Family Platter didatangkan bersama pilihan sayur panggang, coleslow, caesar salad, macaroni cheese dan pastel de nata - Egg Portuguese Tart.

Whole Chicken Grill

Pastel de Nata - Egg Portuguese Tart


Jom makan.

Bismillah

Kenyang sungguh! Pedasnya masih terasa, tapi itulah yang buat makan tengah hari di Nando’s KLIA2 jadi seronok sebab ada budak kecil Hamzah! Sibuklah Abang Farid dan Aseeyah melayan dia! 

Amie - Honey Lemongrass

Abang Farid pilih minuman refill. Bolehlah kita tumpang segelas... ahaks!

Dia pun hendak minum juga!

Selepas minum, dia makan sendiri Macaroni Cheese. Oh, my cucu!

Panjang berjela resitnya!

1 comments

  1. Nampak cheeky dan big boy Hamzah bila pakai baju berkolar. Tu kalau balik kampung mesti tokbabah bawak jalan² berdua. Memang suka sangat ya Abang Farid dengan makanan di Nandos.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Acheh - Banda Acheh) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Morocco (Casablanca - Marrakech - Rabat - Chefchaouen - Tangier - Fes) ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Portugal ( Lisbon) ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Sarawak ~Saudi Arabia ~Selangor ~Sepanyol (Algeciras - Granada - Cordova - Seville - Toledo - Madrid) ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Trip SPM : Sepanyol-Portugal-Morocco ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Mexican Food Minuman Panas / Sejuk Moroccan Food Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Sumber Tanaman Telur Tempahan Vetnamese Food Western Food Wordless Wednesday

Subscribe