Sarapan Di Royale Coffee House

12:05 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Rancangan untuk menaiki MRT dan Go KL Bus terpaksa dibatalkan memandangkan cuaca mendung dan seperti hendak hujan. Lagi pula, berita tentang wabak Covid-19 semakin mencanak naik menambahkan rasa gelisah. Baiklah tinggalkan kawasan yang sesak dan beralih ke tempat yang kurang tumpuan orang ramai.

Pagi Selasa, 19 Disember 2023 kami alas perut terlebih dahulu di Royale Coffee House sebelum daftar keluar hotel.

Royale Coffee House


Kami datang agak awal, jadi ketika ini belum ramai penghuni hotel yang bersarapan. Dapatlah tangkap gambar di sini.











Menu pertama yang diambil untuk mengejutkan perut sudah tentulah buah-buahan.


Seterusnya ambil beberapa jenis makanan tetapi dalam jumlah yang sedikit. Kalau ambil banyak, dan makan banyak nanti perut terus penuh dan tak dapat merasa makanan lain yang berjenis-jenis itu.

Pilihan sarapan Encik Suami.

Kita mesti hendak rasa bubur nasi dengan lauknya.

Ommelet.


Telur mata kerbau pecah sebelah!

Tidak ketinggalan nasi lemak walaupun ikan bilis agak keras.

Mi rebus, kuah yang cukup rasa!

Cuci perut dengan segelas oren.


Terpikat dengan Hidangan 7 Dulang. Ambil gambar buat kenangan.



Google




30 comments

  1. mi rebus tu kak waduhhhh
    mana nak cari ptg2 niiiiiii

    BalasPadam
  2. Happy new year Ammi. mcm2 ada tu. kalau breakfast hotel, sure suka order omelet dia kan. mcm sedap sgt kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy news years juga.
      Omelet tu memang sedap.

      Padam
  3. Telur mata kerbau pecah sebelah terus cacat rupanya.
    Kalau hotel mestilah sedap makanannya kan?

    BalasPadam
  4. Mee rebus tu nampak menyelerakan.
    Ha'ah ada juga member2 yg tgh demam on off.. tak tahu lah Covid atau bukan. Moga Allah lindungi kita semua.

    BalasPadam
  5. Omelet tu nampak gebu betul. Larat ke habis semua tu Kak Amie?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tentulah tak habis makan seorang. Kami kongsi merasa sikit-sikit.

      Padam
  6. Bestnya sesekali makan buffet macam ni.

    BalasPadam
  7. betul tu kak amie, kena ambil sikit2. nanti cepat kenyang, tak boleh try makanan lain dah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi satu Syu, Kak Amie suka elak makanan berkarbohidrat sebab cepat kenyang hihihii.

      Padam
  8. Seronok kalau turun breakfast tak ramai pengunjung lagi.
    Boleh bayangkan kalau ikan bilis nasi lemak yang keras tu.. boleh potong huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah... selalu jumpa ikan bilis begini di hotel.

      Padam
  9. Best kalau turun awal dapat bersenang lenang nak ambil makanan. Makanan pun masih banyak pilihan. Betul, ambil sikit² dapat merasa berjenis² gitu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kalau makan steamboat kan Fizah. Makanan banyak jenis, makan sikit-skit untuk rasa pelbagai.

      Padam
  10. Meriah buffetnya kak... sedap semua pilihan lauk buffet tu

    BalasPadam
  11. bestnya bila makan kat hotel ni mmg kene ambil sikit2 supaya dapat merasa semua jenis kan kak heheheh.... suka tgk buah limau yg dh siap di kupas elok kulit putihnya tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan Dana.
      Tu pasal banyak disediakan pinggan mangkuk hehehe.

      Padam
  12. Dah komen tapi hilang ..
    Cantik telur mata tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak jumpa komennya hehehe.
      Telur mata pecah sebelah ye Mama Cella.

      Padam
  13. tgok omelette tu terus rasa nak stay hotel plak...hahaha..terbaca menu ada kesom boi...macam mana la rasanya air tu kan...

    BalasPadam
  14. Betul kak. Kalo makan breakfast buffet begini, saya juga sedikit2. Biar bisa coba yg lainnya. Tapi yg pertama sekali harus salad dan buah 😄

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe